Δελτίο Τύπου: 6 Ιουνίου 2018 Οι ασθενείς συνεχίζουν να εκπαιδεύονται

Δελτίο Τύπου: 6 Ιουνίου 2018 Οι ασθενείς συνεχίζουν να εκπαιδεύονται

Οι ασθενείς συνεχίζουν να εκπαιδεύονται

Εργαστήρι με θέμα «Οικονομικά της υγείας και πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι εκπαίδευσης στελεχών της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) με τίτλο «Οικονομικά της υγείας και πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Το εργαστήρι διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) την Δευτέρα, 4 Ιουνίου με ομιλητές τους: Κώστα Αθανασάκη, Χρίστο Πέτρου, Γνώσια Αχνιώτου και Παναγιώτη Πέτρου.

Διαχρονικό αίτημα της ΠΟΣΠΦ ήταν και είναι η πρόσβαση των ασθενών στις ενδεδειγμένες και αποτελεσματικές θεραπείες. Πρόκειται για ένα θέμα ύψιστης σημασίας αφού διασφαλίζει την ποιότητα ζωής και το οποίο θα ρυθμιστεί μέσα από την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας, ενός συστήματος υγείας το οποίο θα ανταποκρίνεται με επάρκεια και ποιότητα στις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών. Το πολυαναμενόμενο ΓεΣΥ είναι προ των πυλών και θεωρείται επιβεβλημένη η  ενημέρωση των συνδέσμων όπως και των δικαιούχων για το τι υπηρεσίες δικαιούνται σε περιβάλλον ΓεΣΥ, τι θα καταβάλλουν και πώς θα διασφαλίζεται η πρόσβαση τους στα φάρμακα.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η εκπαίδευση των εκπροσώπων των συνδέσμων-οργανώσεων της ΠΟΣΠΦ  ώστε να κατανοήσουν το μοντέλο εισαγωγής φαρμάκων του ΟΑΥ και τη μέθοδο αποζημίωσης, αλλά και να καθοριστούν οι επίσημες θέσεις της ΠΟΣΠΦ ως προς τη διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στα κατάλληλα και αποτελεσματικότερα φάρμακα εν όψει της εφαρμογής του ΓεΣΥ. Στο εργαστήρι συμμετείχαν πέραν των 20 εκπροσώπων των συνδέσμων μελών της ΠΟΣΠΦ οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση άμεσα και με ιδιαίτερη χαρά, με στόχο να ενημερωθούν και να μεταγγίσουν τις γνώσεις τους στα μέλη τους.

Χορηγός του εργαστηρίου ήταν η Φαρμακευτική Εταιρεία Novartis την οποία και ευχαριστούμε δημοσίως για την ευγενή στήριξή της.

Share this post