ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΓΕΣΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΓΕΣΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι δεκατρείς οργανώσεις που συναποτελούν την Κοινωνική Συμμαχία για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ με πολύ απογοήτευση και έντονη δυσαρέσκεια παρακολουθούν τις ενέργειες και τις δημόσιες τοποθετήσεις του ΠΙΣ αναφορικά με την επικείμενη εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Βρισκόμαστε μόνο λίγους μήνες πριν την εφαρμογή της μεγάλης μεταρρύθμισης που στοχεύει να δώσει αξιοπρέπεια και ισότιμη πρόσβαση στο αγαθό της υγείας σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι για πενήντα και πλέον χρόνια αναμένουν την εφαρμογή ενός γενικού συστήματος υγείας. Μια μεταρρύθμιση που αγκαλιάζεται από όλο το πολιτικό σύστημα και όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας.

Η ολοένα και κλιμακούμενη αμφισβήτηση του ΓΕΣΥ από την ηγεσία του ΠΙΣ, η συνεχής προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης των σχεδιασμών εφαρμογής του ΓΕΣΥ, η κινδυνολογία και η διαστρέβλωση είναι φανερό ότι στοχεύουν στη μη εφαρμογή του ΓΕΣΥ όπως έχει ψηφιστεί και στη διατήρηση του υφιστάμενου προβληματικού συστήματος.

Μέχρι σήμερα έγιναν πάμπολλες προσπάθειες για να απαντηθούν οι εύλογες ανησυχίες των γιατρών. Έγιναν αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό κατά απαίτηση των γιατρών. Πάρα ταύτα συστηματικά και ολοένα με μεγαλύτερη ένταση γίνονται ενέργειες που δημιουργούν εικόνα ότι κάθε άλλο παρά υπάρχει θέληση για εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Η Κοινωνική Συμμαχία απευθύνεται και πάλι σε όλους τους παρόχους υγείας καλώντας τους να συμπορευτούν με την κοινωνία και την πολιτεία σε αυτή τη μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση.

Ταυτόχρονα υπογραμμίζουμε ότι δεν θα παρακολουθούμε απαθείς αυτή την κατάσταση. Η Κοινωνική Συμμαχία το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξαγγείλει δράσεις με στόχο να καταδείξει την κοινωνική στήριξη που έχει η εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Λευκωσία 14 Φεβρουαρίου 2019

Εκ μέρους της Κοινωνικής Συμμαχίας για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ:

 

Πρόεδρος ΠΟΣΠΦ (Μάριος Κουλούμας)

Γενικός Γραμματέας ΣΕΚ (Αντρέας Μάτσας)

Γενικός Γραμματέας ΠΕΟ (Πάμπης Κυρίτσης)

Γενικός Γραμματέας ΔΕΟΚ (Ιωσήφ Αναστασίου)

Πρόεδρος ΠΟΕΔ (Φίλιος Φυλακτού)

Πρόεδρος ΟΛΤΕΚ (Παναγιώτης Λυσάνδρου)

Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ (Γιάννος Σωκράτους)

Πρόεδρος Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών (Μάριος Δρουσιώτης)

Πρόεδρος Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (Λουκάς Αριστοδήμου)

Πρόεδρος ΑΣΔΥΚ (Γιώργος Χωραττάς)

Γενικός Γραμματέας ΕΚΥΣΥ (Κώστας Σκαρπάρης)

Πρόεδρος ΠΕΣΥΣ (Μιχάλης Ρώσσης)

Πρόεδρος Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων (Ντίνος Ολύμπιος)

 

Share this post