Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου ΟΣΑΚ 12/7/2021: #Ας το συζητήσουμε …είναι απλό»

Ο κορωνοϊός συνεχίζει ακάθεκτος την καταστροφική και φονική του πορεία  σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα ποσοστά θετικότητας ανεβαίνουν. Η πανδημία συνεχίζεται αλλάζοντας φάση. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς. Οι πολίτες διστάζουν, ανησυχούν, προβληματίζονται, απέχουν. Ας το συζητήσουμε.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη του κοινού να λύσει απορίες και να συζητήσει τους προβληματισμούς του σε σχέση με την πανδημία γενικά και τον εμβολιασμό ειδικότερα, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου ζήτησε και εξασφάλισε τη  συνεργασία επιστημόνων οι οποίοι είναι έτοιμοι να εξηγήσουν, να δώσουν ειλικρινείς απαντήσεις. Πρόθεσή τους να ενημερώνουν με πλήρη διαφάνεια, λέγοντας ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και δίνοντας τις συμβουλές τους, στον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Τον περασμένη Απρίλιο η ΟΣΑΚ ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών γύρω από θέματα τα οποία αφορούν την πανδημία και τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς μέσω της τήρησης των απλών μέτρων ατομικής προστασίας.

Στόχος της εκστρατείας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αφού είναι διαρκής και θα κρατήσει για όσο διάστημα χρειαστεί, είναι να περάσει στους πολίτες, μεταξύ άλλων, το αίσθημα της υπευθυνότητας αλλά και τις αρχές της αλληλεγγύης αφού όπως στην περίπτωση της πανδημίας έχει περίτρανα αποδειχθεί, δεν αρκεί ο καθένας να προστατεύει το δικό του εαυτό αλλά οφείλει να προστατεύει και τους γύρω του.

Γενικό σύνθημα της εκστρατείας «Κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό», το οπτικοακουστικό υλικό εξακολουθεί να μεταδίδεται από κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Αυτή όμως τη στιγμή, η εκστρατεία της ΟΣΑΚ, προσαρμόζεται, στα νέα δεδομένα.

Παράλληλα, εμπλουτίζεται και εκτός από το οπτικοακουστικό υλικό το οποίο θα ετοιμάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στη διάθεση των πολιτών θα βρίσκεται η σελίδα της ΟΣΑΚ στο FACEBOOK στην οποία θα μπορούν οι συμπολίτες μας να αποστέλλουν μηνύματα με απορίες, ανησυχίες, φόβους και προβληματισμούς γύρω την πανδημία, τα εμβόλια και τον εμβολιασμό.

Σύνθημα της συγκεκριμένης δράσης: «Ας το συζητήσουμε».

Η ΟΣΑΚ θα υποβάλλει τις ερωτήσεις/απορίες ή ανησυχίες  στην ομάδα επιστημόνων στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά μέλη της ΣΕΕ, προσωπικοί γιατροί ενηλίκων και παιδιών του ΓεΣΥ, γιατροί της πρώτης γραμμής στους θαλάμους covid και επιστήμονες με αντικείμενο τη φαρμακολογία.

Όλες οι απαντήσεις των ειδικών, θα τυγχάνουν της απαραίτητης επεξεργασίας, θα αναρτώνται στην ειδική ιστοσελίδα και θα αποστέλλονται ως δελτία τύπου στα ΜΜΕ ώστε να υπάρχει ταυτόχρονη και ευρεία ενημέρωση όσο το δυνατό περισσότερων πολιτών.

Μαγικό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, δεν υπάρχει. Το τονίζουν καθημερινά οι επιστήμονες. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες εμβολιαστούν, τόσο περισσότερο προστατευμένοι θα είμαστε όλοι ως κοινωνία.

«Ας το συζητήσουμε…είναι απλό»

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου