Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου ΟΣΑΚ 30/7/2021: Επιστράτευση ΠΙ ως μέτρο αντιμετώπισης του 4ου κύματος της Πανδημίας

Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Υγείας και την υιοθέτηση των εισηγήσεών της για τη λειτουργία κέντρων έκτακτης φροντίδας. Με αυτό τον τρόπο θα δίνεται η δυνατότητα σε άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας πέραν από τον Covid 19 και τα οποία δεν είναι σοβαρής μορφής, να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΥ θα δημιουργηθούν κέντρα έκτακτης φροντίδας υγείας (ΚΕΦΥ) τα οποία θα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2021,  δίπλα από τα ΤΑΕΠ του ΟΚΥπΥ ανά επαρχία για την έμμεση ενίσχυση των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των δημόσιων νοσηλευτηρίων παρέχοντας υπηρεσίες σε περιστατικά κατηγοριών 4 και 5 δηλ. για μη επείγοντα περιστατικά. Παράλληλα οι ΠΙ για ενήλικες και για παιδιά θα παρέχουν τηλεφωνική υποστήριξη όλα τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2021, ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα οι ασθενείς των οποίων οι προσωπικοί γιατροί απουσιάζουν.

Τα έκτακτα αυτά προγράμματα/μέτρα αποτελούν μια πολύ καλή πρωτοβουλία καθώς θα συμβάλουν στη στήριξη του συστήματος υγείας αυτή τη δύσκολη περίοδο όπου καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διαχείριση της Πανδημίας, διασφαλίζοντας παράλληλα την πρόσβαση των ασθενών σε άλλες υπηρεσίες υγείας τις οποίες έχουν ανάγκη.

Τέλος το οργανωμένο κίνημα των ασθενών υπογραμμίζει ότι αναμένει να εξεταστεί περεταίρω η λειτουργία εφημερευόντων ιατρείων καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα οποία να λειτουργούν και τα βράδια, όταν οι ΠΙ δεν εργάζονται. Επιπρόσθετα αναμένει να εξεταστεί και η εισήγηση της ΟΣΑΚ για πρόσβαση των ασθενών στα ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, για την εξυπηρέτηση ασθενών οι οποίοι αντιμετωπίζουν διάφορα επείγοντα προβλήματα υγείας, πέραν του Covid-19.

 

 

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου