Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου: 01 Ιουνίου 2023 – Η ΟΣΑΚ αλλάζει πρόσωπα αλλά όχι στόχους

Με νέα πρόσωπα στο πηδάλιό της, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) συνεχίζει το έργο αυτών που αποχωρούν. Αλλάζει πρόσωπα αλλά όχι στόχους γιατί οι στόχοι όλων όσοι συμμετέχουν στο οργανωμένο κίνημα των ασθενών, δεν μπορούν παρά να είναι κοινοί.

Το Γενικό Σύστημα Υγείας και η διόρθωση των στρεβλώσεων που σήμερα παρατηρούνται, η πραγματική αυτονόμηση των δημόσιων νοσοκομείων, η προώθηση των νομοσχεδίων που εδώ και χρόνια εκκρεμούν, η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και η εξατομικευμένη διαχείριση των ασθενών βρίσκονται στις προτεραιότητες της ΟΣΑΚ.

Χθες, 31 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου. Ο απερχόμενος πρόεδρός της Μάριος Κουλούμας, κατά τη διάρκεια της λογοδοσίας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στο ρόλο και τη δράση της Ομοσπονδίας τα τρία τελευταία και πολύ σημαντικά χρόνια στον τομέα της υγείας. Ακολούθησε η παρουσίαση και έγκριση των ελεγμένων οικονομικών λογαριασμών της ΟΣΑΚ, συζήτηση και έγκριση αποφάσεων.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με εποικοδομητική συζήτηση και εισηγήσεις, για όλα τα μεγάλα θέματα της υγείας τα οποία αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για το οργανωμένο κίνημα των ασθενών, καθώς και την ενδυνάμωση της φωνής του μέσα από το έργο της Ομοσπονδίας.

Η συμμετοχή των οργανώσεων μελών ήταν αθρόα και εξελέγη η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΣΑΚ:

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων, Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου) Πρόεδρος ΟΣΑΚ
Στέλλα Ελευθεριάδου (Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών), Αντιπρόεδρος ΟΣΑΚ
Μάριος Χαραλαμπίδης (Europa Donna Κύπρου), Γραμματέας ΟΣΑΚ
Δέσποινα Ρούσσου (Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης), Β. Γραμματέας ΟΣΑΚ
Μιράντα Χρυσοστόμου (ΠΑΣΥΚΑΦ) , Ταμίας ΟΣΑΚ
Μίλτος Μιλτιάδους (Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος), Β. Ταμίας ΟΣΑΚ
Δημήτρης Λαμπριανίδης (Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου) , Εκπρόσωπος Τύπου ΟΣΑΚ

Ο νέος πρόεδρος της ΟΣΑΚ Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο Μάριο Κουλούμα για την πολυετή προσφορά του στον κύπριο ασθενή. Για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του αλλά και για την μεγάλη του συμβολή στην εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας.
Ευχαρίστησε επίσης τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και όλες τις οργανώσεις των ασθενών για την προσφορά και το σημαντικό έργο τους αλλά και τη στήριξη που παρείχαν στη ΟΣΑΚ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ετήσιας Γενικής Εκλογικής Συνέλευσης μετά και από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η ανακήρυξη του κύριου Μάριου Κουλούμα ως Επίτιμου Προέδρου της ΟΣΑΚ, αφού αναμφίβολα τα τελευταία 9 χρόνια είναι το άτομο που συνέβαλε στην αναγνώριση του ζητήματος των δικαιωμάτων των ασθενών και στην επιτυχία του έργου της ΟΣΑΚ.

Δέσμευση όλων είναι ότι η ΟΣΑΚ θα συνεχίσει να διεκδικεί τα αναφαίρετα δικαιώματα των ασθενών στην υγεία, χωρίς να δέχεται εκπτώσεις και παλινδρομήσεις. Το ΓεΣΥ είναι πλέον μια πραγματικότητα. Όσοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα σημεία και τις προκλήσεις των καιρών και όσοι συνεχίζουν να πολεμούν την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό του τομέα της δημόσιας υγείας θα βρουν τους οργανωμένους ασθενείς μπροστά τους.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου