Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 01/09/2017 Η Κύπρος αξίζει ακόμη μια ευκαιρία

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Ευρωπαική Στατικτική Υπηρεσία (Eurostat), κατατάσσει την Κύπρο στις τελευταίες θέσεις  όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες υγείας.

Για πολλά χρόνια οι δημόσιες δαπάνες υγείας όχι μόνο ήταν μειωμένες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας υγείας, αλλά και η κατασπατάληση των ήδη περιορισμένων πόρων και η μη στόχευση στις πραγματικές  ανάγκες και στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας έχουν οδηγήσει τα δημόσια νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών.

Με τη ψήφιση των νομοσχεδίων του ΓεΣΥ και της Αυτονόμησης των Κρατικών Νοσοκομείων τα πράγματα μπαίνουν σε μια πορεία εκ βάθρου μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού του τομέα της υγείας,  έχοντας ως προτεραιότητες την  καθολική και ισότιμη  πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, τον εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση  και την ενίσχυση του δημόσιου τομέα αλλά και την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της σπατάλης.

Έχοντας ως πεποίθηση  ότι η υγεία δεν αποτελεί δαπάνη αλλά επένδυση για την πρόοδο της χώρας και όλων των πτυχών της ζωής των πολιτών, καλούμε την Πολιτεία να αυξήσει τις επενδύσεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και στον εκσυχρονισμό,  των διαδικασιών και της λειτουργίας του συστήματος έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο την  εξυπηρέτηση πρωτίστως των αναγκών των ασθενών.

Ελπίδα μας είναι όπως τις επόμενες χρονιές η Κύπρος καταλάβει τις πιο ψηλές θέσεις όχι μόνο όσον αφορά το θέμα των επενδύσεων αλλά και της αποδεδειγμένης ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου