Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 04/08/2017 Η υγεία δεν είναι κόστος, είναι επένδυση

Η ΠΟΣΠΦ εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε αγορά υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα για οφθαλμολογικές εξετάσεις καθώς και εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας. Θεωρεί τέτοιες αποφάσεις σημαντικές για περιορισμό των λιστών αναμονής ώστε να μπορούν οι ασθενείς και όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν το δικαίωμα της υγείας χωρίς καθυστέρηση και προσβλέπει σε άλλες παρόμοιες εξελίξεις το συντομότερο.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι λίστες αναμονής υπάρχουν και για άλλες ιατρικές ειδικότητες και διαγνωστικές εξετάσεις οι οποίες έχουν τρομερές επιπτώσεις στη ζωή σοβαρά πασχόντων συνανθρώπων μας πχ. στην ειδικότητα γαστρεντερολογίας και στην εξέταση κολονοσκόπησης.

Παρόλα αυτά τους οργανωμένους ασθενείς ανησυχεί ο όρος ότι οι πιστώσεις οι οποίες χρειάζονται θα εξασφαλιστούν με εξοικονομήσεις από το κονδύλι του Υπουργείου Υγείας το οποίο αφορά την ιατρική περίθαλψη στην Κυπριακή Δημοκρατία αφού το κονδύλι αυτό είναι ήδη μειωμένο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κρατικών νοσοκομείων.

Η ΠΟΣΠΦ ελπίζει αυτή η θετική εξέλιξη να μη δημιουργήσει μιαν άλλη αρνητική. Επιπλέον πρέπει να τονιστεί ότι στα νοσοκομεία οι ασθενείς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και χρειάζεται το κράτος να επενδύσει στην αναβάθμισή τους συνολικά διοχετεύοντας περισσότερους πόρους προς αυτό το σκοπό.

Οι δε εξελίξεις το τελευταίο διάστημα με αναβαθμίσεις σε μισθολογικές κλίμακες μπορεί να έλυσαν τα εργασιακά θέματα, όμως σίγουρα δεν έχουν επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα  τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά τα νοσοκομεία και οι ασθενείς.

Ως εκ τούτου οφείλουμε όλοι να εργαστούμε για να λυθούν συνολικά τα προβλήματα με στόχο καλύτερη υγεία και πρόοδο της χώρας μας.

Η υγεία δεν είναι κόστος αλλά επένδυση για να διασφαλίσουμε πορεία προόδου της χώρας μας.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου