Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 05.02.2016

Οι ασθενείς βγαίνουν μπροστά για τη δημόσια υγεία

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) τάσσεται στο πλευρό του Υπουργού Υγείας και χαιρετίζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού για την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Μετά από πλήρη ενημέρωση που έλαβε σε επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, αναφορικά με το Μίνι-ΓεΣΥ, παρακαλεί θερμά όλους όπως κατευνάσουν τα πνεύματα και πιστώσουν τον Υπουργό με χρόνο, μέχρι να πληροφορηθούμε ορθά για τις πρόνοιες του Μίνι ΓεΣΥ. Συστήνει ακόμη όπως σταθούμε συνεργάτες των προσπαθειών που γίνονται και υποστηρικτές στο διάλογο για την εφαρμογή ενός καθολικού ΓεΣΥ, αφού μια αφοπλιστική στάση εκ μέρους μας, το μόνο που προσθέτει είναι επιπρόσθετη αναμονή.

Παράλληλα τονίζει ότι τον πρώτο λόγο σε όλα θα έπρεπε να έχουν οι ασθενείς και κανείς άλλος δεν μπορεί να επικαλείται ότι πράττει προς συμφέρον του ιδίου του ασθενή. Γι’ αυτό και η ΠΟΣΠΦ, ως η κατεξοχήν εκπρόσωπος των ασθενών, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει κλειστή συζήτηση, η οποία θα ανακοινωθεί εντός των ημερών, στην οποία έχουν ήδη προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς υγείας. Στόχος είναι να βρεθούν λύσεις και τρόποι να στηρίξουν την ενδιάμεση λύση, να δουν πώς θα προχωρήσουν με τη δημόσια υγεία, υπερπηδώντας τα οποιαδήποτε εμπόδια δεν αφήνουν το ΓεΣΥ να προχωρήσει.

Τέλος η ΠΟΣΠΦ υποστηρίζει ότι επιτέλους πρέπει να αρχίσουν οι μεταρρυθμίσεις σε ένα σύστημα υγείας που πνέει τα λοίσθια. Είναι καιρός τα λόγια να μετουσιωθούν σε πράξεις. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε ότι το ΓεΣΥ είναι ένα εθνικό ζήτημα, ευαίσθητης υφής το οποίο θα πρέπει να δούμε με την οπτική γωνία του ανθρώπου που υποφέρει. Οι ασθενείς συνεχίζουν να διεκδικούν αυτά που ήθελαν πάντα. Ήρθε η ώρα επιτέλους το θέμα υγεία, να μπει στο σωστό δρόμο. Γιατί αλλιώς, πολύ φοβόμαστε πως αν αφήσουμε και αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη, το ΓεΣΥ θα αποτελεί άπιαστο όνειρο.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου