Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 05/03/2018 Η μείωση στις τιμές φαρμάκων ευρείας χρήσης στον ιδιωτικό τομέα αποτελεί θετική εξέλιξη προς όφελος των ασθενών

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) χαιρετίζει τη μείωση στις τιμές των φαρμάκων ευρείας χρήσης η οποία θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουνίου 2018, κατόπιν σχετικού διατάγματος του τέως Υπουργού Υγείας. Το διάταγμα αφορά τη νέα τιμολογιακή πολιτική του κράτους σχετικά με τον καθορισμό των τιμών των φαρμάκων, η οποία αποτελεί προϊόν διαβούλευσης και με την Ομοσπονδία μας και θα θέλαμε να συγχαρούμε τον τέως Υπουργό Υγείας για την προσπάθεια ορθολογισμού των τιμών των φαρμάκων που πωλούνται στον ιδιωτικό τομέα.

Η μείωση των τιμών των φαρμάκων ευρείας χρήσης, ως επακόλουθο επίσης της προσαρμογής στις τιμές στις οποίες διατίθενται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφορά μεγάλη γκάμα φαρμάκων που διατίθενται από τα ιδιωτικά φαρμακεία όπως αντιβιοτικά, αντιυπερτασικά και αντιφλεγμονώδη. Μέσα από τη μείωση αυτή βελτιώνεται η  πρόσβαση των ασθενών σε φαρμακευτική αγωγή σε προσιτές τιμές, αποσυμφορίζοντάς τους σημαντικά από ένα μεγάλο κονδύλι το οποίο κατέβαλλαν.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να τονιστεί ότι το γενικότερο θέμα των τιμών, της πρόσβασης  και της διαθεσιμότητας των φαρμάκων θα επιλυθεί ευχόμαστε οριστικά και προς όφελος των ασθενών  και των πολιτών μέσα από την εφαρμογή του  ΓεΣΥ.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου