Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου: 08/06/2017 Το ΓεΣΥ στην εντατική

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) εκφράζει την έντονη ανησυχία και απογοήτευση της για τις εξελίξεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες και μπορεί να επηρεάσουν την ομαλή ψήφιση των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ που προγραμματίζεται για τις 16 Ιουνίου.

Ενώ υπήρχε αρκετός χρόνος για διαβούλευση και από όλες τις πλευρές διάθεση για συζήτηση και εξάντληση όλων των θεμάτων, κάποιοι φαίνεται ότι διάλεξαν να παίξουν κρυφτό. Κρυφτό εις βάρος της υγείας των ασθενών τη στιγμή που όλοι παραδέχονται ότι η απουσία ενός γενικού συστήματος υγείας κοστίζει σε ζωές και ποιότητα ζωής και παραβιάζει τα δικαιώματα των ασθενών. Αυτοί που επιθυμούν να βάλουν τρικλοποδιά στο ΓΕΣΥ δεν το έχουν ανάγκη, όμως οι πολιτικοί μας οφείλουν να προστατέψουν τα δικαιώματα των ασθενών.

Στην συνεδρία της Επιτροπής Υγείας στις 1/6/2017 προς τιμήν του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Υγείας, μετά από πρόταση του προέδρου όλοι δεσμεύτηκαν ότι τα νομοσχέδια θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής χωρίς προτάσεις για τροπολογίες, με στόχο την υπερψήφιση τους.

Στο παρά πέντε παρατηρούμε πρόθεση κατάθεσης τροπολογιών, έξω από τα συμφωνηθέντα, και εις βάρος των ασθενών, τροπολογίες τις όποιες όμως θεωρούμε αχρείαστες και που ανησυχούμε ότι στοχεύουν στην αλλοίωση της ουσίας των μεταρρυθμίσεων. Νοιώθουμε ότι παίζονται παιχνίδια στην πλάτη των ασθενών, της υγείας τους και της προόδου της χώρας σε έναν τόσο σημαντικό τομέα.

Ευχαριστούμε όσα κόμματα συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται υπεύθυνα και ειλικρινά απέναντι μας και καλούμε τον κάθε ένα βουλευτή προσωπικά να θέσει πάνω από οποιαδήποτε κομματική εντολή τα πραγματικά συμφέροντα των ασθενών, των ψηφοφόρων και της χώρας.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου