Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 08.07.2014

Στις 22 Μαίου 2014 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων κατά την οποία ο τέως Πρόεδρος κ. Σωτήρης Γιάγκου αναφέρθηκε στο ρόλο και τη δράση της Ομοσπονδίας στη λογοδοσία του. Ακολούθησε η παρουσίαση της ταμιακής κατάστασης και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με εποικοδομητική συζήτηση και εισηγήσεις, έχοντας κοινό στόχο την ενδυνάμωση της φωνής των ασθενών μέσα από το έργο της Ομοσπονδίας.

Η συμμετοχή των οργανώσεων μελών ήταν αθρόα και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με δύο εκπροσώπους από κάθε οργάνωση, καταρτίστηκε σε σώμα σε συνεδρίαση στις 23 Ιουνίου 2014 ως ακολούθως:

Πρόεδρος – Μάριος Κουλούμας (Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου)

Αντιπρόεδρος – Στέλλα Ελευθεριάδου (Σύνδεσμος Γονέων & Φίλων καρδιοπαθών  Παιδιών

Γραμματέας – Νικόλας Φιλίππου (ΠΑΣΥΚΑΦ – Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών & Φίλων)

Ταμίας – Νικολέττα Επιτρόπου ( Παγκύπριος Αντιλευχαιμικός Σύνδεσμος ΖΩΗ)

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουλούμας ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο  και Μέλη του Δ.Σ. για την προσφορά και το σημαντικό έργο τους. Ανάφερε ότι το νέο συμβούλιο θα αναλάβει εκστρατεία για την αναγνώριση και εφαρμογή των δικαιωμάτων των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και ειδικότερα της εφαρμογής ενός γενικού σχεδίου υγείας που θα έχει στο επίκεντρο του τον ίδιο τον ασθενή και τις ξεχωριστές του ανάγκες και να παρέχει προσβάσιμες και  υψηλής ποιότητας  ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας χωρίς οποιουσδήποτε περιορισμούς στην πρόσβαση σε όλες τις θεραπείες. Στις προτεραιότητες της ομοσπονδιας ειναι η ενδυνάμωση της φωνής των ασθενών και η συμμετοχή της, ως οργανωμένου φορέα των οργανώσεων που εκπροσωπούν τα άτομα με χρόνιες παθήσεις,  στην δημιουργία, εφαρμογή και αξιολόγηση πολιτικών υγείας και της εφαρμογής τους, των υπηρεσιών της υγείας και ειδικότερα όλα όσα αφορούν το ΓεΣΥ.  Επίσης θα προωθηθούν τα θέματα που αφορούν την διασυνοριακή περίθαλψη,  την

πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια πρόληψη, το σεβασμού και εφαρμογή των δικαιωμάτων των ασθενών και τη λήψη άμεσων μέτρων για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και τη μείωση της ταλαιπωρίας που υφίστανται σήμερα οι ασθενείς.

Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων 08 Ιουλίου 2014

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου