Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 08/10/2016 Δικαιολογίες Τέλος

Δικαιολογίες Τέλος. Ο Δρόμος για την Αυτονόμηση και το ΓεΣΥ είναι Μονόδρομος.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) χαιρετίζει την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο των δύο πρώτων μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων (Αυτονόμησης δημόσιων νοσηλευτηρίων και ΓεΣΥ) τα οποία θα αποσταλούν στη Βουλή. Πρόκειται για μια κομβική απόφαση η οποία αποδεικνύει ότι επιτέλους υπάρχει τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και ότι η ανάγκη για παροχή ποιοτικής υγείας στους πολίτες της Κύπρου έγινε τελικά αντιληπτή.

Ως Ομοσπονδία εκφράζουμε την αισιοδοξία μας πως τα κόμματα τα οποία έχουν πλέον την ευθύνη για την ψήφιση των δύο νομοσχεδίων θα δείξουν την απαραίτητη πολιτική βούληση και θα τα εγκρίνουν το συντομότερο.  Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για κανένα, θα βρεθούμε όλοι ενώπιο των ευθυνών μας.  Επί τούτου, η ΠΟΣΠΦ ανέλαβε πρωτοβουλία να ζητήσει συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να θέσει τις θέσεις της για άμεση προώθηση και ψήφιση των δυο νομοσχεδίων

Αναφορικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στη Βουλή, τονίζουμε ότι αναγνωρίζουμε την ανάγκη ενός εποικοδομητικού διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους. Στόχος: η βελτίωση των δυο νομοσχεδίων αλλά κατ’ ουδέναν λόγο η αλλαγή της φιλοσοφίας. Θεωρείται δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει χρονοδιάγραμμα, ώστε να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής το συντομότερο και να αρχίσουμε όλη δουλειά για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου