Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 09/01/2018 Έκλεισε ο κύκλος συναντήσεων με τους υποψήφιους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας για υιοθέτηση του μανιφέστου της ΠΟΣΠΦ για τη Μεταρρύθμιση του Τομέα της Υγείας

Άκρως επιτυχής η εκστρατεία υιοθέτησης του μανιφέστου υγείας της ΠΟΣΠΦ από τους υποψήφιους προέδρους της κυπριακής δημοκρατίας. Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) συνάντησε όλους τους υποψήφιους προέδρους της κυπριακής Δημοκρατίας στους οποίους επέδωσε το μανιφέστο «Για καλύτερη υγεία και προώθηση των μεταρρυθμίσεων» το  οποίο περιλαμβάνει τις 12 θέσεις της ΠΟΣΠΦ για τα πολύ σοβαρά θέματα της υγείας.

Το μανιφέστο υπέγραψαν και υιοθέτησαν κατά σειρά οι: Γιώργος Λιλλήκας, Χρίστος Χρίστου, Σταύρος Μαλάς, Νικόλας Παπαδόπουλος και Νίκος Αναστασιάσης. Με την υπογραφή του όλοι οι υποψήφιοι δεσμεύτηκαν ότι θα υιοθετήσουν από τώρα το μανιφέστο  στο προεκλογικό τους πρόγραμμα και θα το εφαρμόσουν κατά τη θητεία τους.

Όλες οι συναντήσεις κρίθηκαν άκρως εποικοδομητικές. Ως γενικό συμπέρασμα η ΠΟΣΠΦ εξήγαγε ότι πλέον στο θέμα της υγείας επικρατεί εθνική συναίνεση. Όλοι ανεξαιρέτως αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα εφαρμογής και προώθησης των μεταρρυθμίσεων, έτσι όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί. Ως εκ τούτου θα πρέπει όλοι να συμβάλουν για την εφαρμογή της αυτονόμησης και τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Επίσης όλοι οι υποψήφιοι τάσσονται υπέρ ενός μονοασφαλιστικού ΓεΣΥ, εντός των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων και σύμφωνα με τη νομοθεσία, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και τις ανάγκες των ασθενών και των πολιτών, για τη δημιουργία ενός κοινωνικά δίκαιου, καθολικού και αλληλέγγυου συστήματος υγείας..

Η ΠΟΣΠΦ εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τα  αποτελέσματα των συναντήσεων με όλους τους υποψήφιους προέδρους και διαβεβαιώνει ότι θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου, με στόχο την προώθηση της μεταρρύθμισης της υγείας, η οποία αποτελεί  ίσως την μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στην Κύπρο.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου