Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 10.02.2016

Διοργανώνουν ανοικτή συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους στην παρουσία του υπουργού υγείας

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες η ΠΟΣΠΦ (Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων & Φίλων) η οποία εκπροσωπεί όλους σχεδόν τους συνδέσμους των ασθενών, ξεκινά μια σειρά από πρωτοβουλίες για να φέρει όλους τους εμπλεκομένους στα θέματα δημόσιας υγείας σε διάλογο αλλά και προ των ευθυνών τους.

Αύριο στις 3 το απόγευμα στο κτίριο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής  –  Με επαγγελματίες φορείς υγείας οι οποίοι σε πρόσφατη διάσκεψη τύπου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με το αποκαλούμενο «Μίνι-ΓεΣΥ».

Στόχος να ενημερωθούν για τις θέσεις των ασθενών, για την έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ των ασθενών και των διαφόρων εμπλεκόμενων στα θέματα της υγείας και για τη συνστράτευση  όλων για την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας με τελικό στόχο  ένα λειτουργικό γενικό σύστημα υγείας και γρήγορη αλλά και σωστή αναβάθμιση των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας. 

16 Μαρτίου –ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Οι πρωτοβουλίες της ΠΟΣΠΦ θα συνεχιστούν με ανοικτή συζήτηση για όσα αφορούν το Γενικό Σύστημα Υγείας και τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας και μάλιστα στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων. Η ανοικτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στη αίθουσα εκδηλώσεων των κεντρικών γραφείων της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία.

Στην ανοικτή συζήτηση θα συμμετάσχουν οι Γιώργος Παμπορίδης, Υπουργός Υγείας, Θωμάς Αντωνίου Πρόεδρος ΟΑΥ, Εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, . Μάριος Κουλούμας, Πρόεδρος Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων & Φίλων και ο Δρ. Κυριάκος Σουλιώτης, Ακαδημαϊκός.

Η ΠΟΣΠΦ δίνει το λόγο της σε όλους τους ασθενείς ότι θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, παρακολουθώντας, διεκδικώντας, κρίνοντας και επικρίνοντας τα όσα γίνονται εις βάρος του πολίτη. Και εκεί που πρέπει θα επιβραβεύουμε, ευελπιστώντας σε μια νέα τάξη πραγμάτων όπου τον κύριο λόγο θα έχει ο ασθενής.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου