Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 10/11/2017 υποψήφιοι, κόμματα και επιτελεία να αφήσουν τα θέματα της υγείας μακριά από ανώφελες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις χωρίς νόημα

Η ΠΟΣΠΦ καλεί τους Υποψήφιους Προέδρους να Συνυπογράψουν το Μανιφέστο της Υγείας και να Δεσμευτούν για την Εφαρμογή της Μεταρρύθμισης

Καλούνται υποψήφιοι, κόμματα και επιτελεία να αφήσουν τα θέματα της υγείας μακριά από ανώφελες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις χωρίς νόημα.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΦ κ. Μάριος Κουλούμας κάλεσε όλους τους υποψήφιους προέδρους να υιοθετήσουν και να συνυπογράψουν το μανιφέστο της ΠΟΣΠΦ με θέμα: «Για καλύτερη υγεία και προώθηση των μεταρρυθμίσεων» Το Μανιφέστο καθορίζει τις θέσεις των ασθενών για τα μεγάλα θέματα της υγείας  και καλούνται όλοι οι υποψήφιοι όπως δεσμευτούν στο συμβόλαιο αυτό με τους πολίτες, και ότι όποιος εκλεγεί στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα το εφαρμόσει.

Επίσης απηύθυνε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Αρχηγούς των κομμάτων να επαναλάβουν την κοινή  σύσκεψη του περασμένου χρόνου ως επισφράγισμα της δέσμευσης για εφαρμογή των αρχών που είχαν τεθεί τότε, και ενόψει της εφαρμογής της Αυτονόμησης των Δημόσιων Νοσοκομείων και του ΓεΣΥ.

Ο κ. Κουλούμας κάλεσε τους υποψήφιους προέδρους και τα επιτελεία τους να αφήσουν τα θέματα της υγείας μακριά από ανώφελες αντιπαραθέσεις και χωρίς νόημα συγκρούσεις και μέσα από ένα γόνιμο διάλογο να τεθούν εισηγήσεις και προτάσεις που στόχο θα έχουν τη βελτίωση των υπηρεσιών της υγείας και για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. 

Ταυτόχρονα τόνισε τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής ατολμίας και απουσίας πολιτικής βούλησης για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων κάτι το οποίο έχει τρομερό αντίκτυπο στους ασθενείς και τους πολίτες.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΦ αναφέρθηκε στους τιτάνιους αγώνες που κατέβαλε ο Υπουργός Υγείας με συμπαραστάτες τους ασθενείς και τους πολίτες για εφαρμογή στην Κύπρο ενός ανθρωποκεντρικού, μονοασφαλιστικού, καθολικού, αλληλέγγυου συστήματος υγείας το οποίο θα καλύψει με ποιότητα και επάρκεια τις υγειονομικές ανάγκες του λαού. Το ΓεΣΥ ανέφερε ότι είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση και κατάκτηση του λαού, και θα πρέπει να την προασπίσουμε και να αγωνιστούμε για την εφαρμογή του, όπως έχει ομόφωνα αποφασιστεί και ψηφιστεί, ένα ΓεΣΥ.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου