Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου: 10/8/2021:H OΣΑΚ ΑΓΩΝΙΑ, ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Τέτοιοι «γιατροί» δεν ασκούν λειτούργημα, διαπράττουν κακούργημα

Την έντονη ανησυχία αλλά και αγωνία τους, εκφράζουν οι οργανωμένοι ασθενείς για τις υποθέσεις οι οποίες διερευνώνται από την Αστυνομία και αφορούν στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από γιατρούς.

Εάν, οι υποθέσεις αυτές αποδειχθούν στο Δικαστήριο, θα σημαίνει ότι οι ανησυχίες τις οποίες εδώ και χρόνια εκφράζει η ΟΣΑΚ  για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι γιατροί ενεργούν, θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς, ΔΥΣΤΥΧΩΣ επιβεβαιώνονται…

Σε αυτές τις υποθέσεις, η ΟΣΑΚ προσθέτει και τις περιπτώσεις γιατρών, αλλά και άλλων επαγγελματιών υγείας οι οποίοι προτρέπουν τους πολίτες να μην εμβολιαστούν. Χαρακτηρίζει την πράξη αυτή εγκληματική και ζητά την παρέμβαση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και όποιων άλλων επίσημων φορέων οι οποίοι είναι αρμόδιοι.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες οι οποίες γίνονται τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα τις συναντήσεις μεταξύ Νομικής Υπηρεσίας και ΠΙΣ, οι οργανωμένοι ασθενείς απευθύνονται προς το Γενικό Εισαγγελέα και επισημαίνουν τα εξής:

  1. Προς τι η έκπληξη και τα λεγόμενα μέτρα για την τιμωρία των γιατρών για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών! και γιατί μόνο για αυτές τις περιπτώσεις ανησύχησε η Νομική Υπηρεσία; Άλλοι οι οποίοι παρουσιάζονται ως γιατροί χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, δεν μας ενδιαφέρουν;
  2. Τα προβλήματα με τους τσαρλατάνους κι απατεώνες, δεν είναι σημερινά, χρονολογούνται και τα γνωρίζετε πολύ καλά κύριε Γενικέ Εισαγγελέα, αφού από την ημέρα διορισμού σας, σας έχουμε στείλει ουκ ολίγες επιστολές και κάναμε αμέτρητα τηλεφωνήματα.
  3. Οι δικαιολογίες ότι οι θεσμοί έχουν δεμένα τα χέρια είναι καθαρή υπεκφυγή απλά και μόνο για να ξεφουσκώσει η οργή του κόσμου και να αποποιηθούν την ευθύνη όσοι τόσα χρόνια αδρανούσαν και δεν εφάρμοζαν τη σχετική νομοθεσία.
  4. Η νομοθεσία χρειάζεται αλλαγές εκ βάθρων και εκσυγχρονισμό όπως έγινε με το ΓεΣΥ και ίσως να φοβόμαστε ανάλογες αντιδράσεις;
  5. Και τέτοιες αλλαγές δε γίνονται με την απουσία από τις συσκέψεις των άμεσα ενδιαφερόμενων, αυτών δηλαδή των οποίων η ζωή κινδυνεύει περισσότερο από τους τσαρλατάνους. Των ασθενών και των εκπροσώπων τους.

Η ΟΣΑΚ, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένει τη συνέχεια η οποία δεν πρέπει να περιοριστεί στα θέματα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Οι περιπτώσεις αυτές, είναι καταδικαστέες και θεωρούμε ότι οι Αρχές θα καταφέρουν να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη, αυτούς που αποδεδειγμένα θέτουν, με αυτές τους τις ενέργειες σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Οι οργανωμένοι ασθενείς όμως, απαιτούν γενική κάθαρση στον τομέα της Υγείας αφού εδώ και χρόνια προσπαθούν να προωθήσουν υποθέσεις οι οποίες αφορούν ανθρώπους οι οποίοι δεν κατέχουν καν τα προσόντα για να αποκαλούνται γιατροί, όμως οι προσπάθειες μας αυτές προσκρούουν σε προσωπικές γνωριμίες, συμφέροντα αλλά και δοσοληψίες, σε κάποιες περιπτώσεις μεταξύ εμπλεκομένων.

Ευθύνη φέρουν τόσο οι αρμόδιες Κρατικές Αρχές, όσο και ο ίδιος ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου.

Οι οργανωμένοι ασθενείς περιμένουν και επιμένουν!!!!

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου