Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 11/10/2017 Ο ασθενής έχει λόγο και φωνή! Εργαστήρι εκπαίδευσης εκπροσώπων ασθενών

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι εκπαίδευσης στελεχών της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) με τίτλο Τεχνικές Επικοινωνίας και διαχείρισης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το εργαστήρι διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) σε τέσσερα μέρη με εκπαιδευτή τον δημοσιογράφο Κυριάκο Πιερίδη.

Μετά και την πρόσφατη ψήφιση των νόμων του ΓεΣΥ και της Αυτονόμησης, τα θέματα της υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Καθημερινά η ΠΟΣΠΦ καλείται να εκφράσει δημόσια τις θέσεις της επί των διαφόρων κανονισμών και νομοσχεδίων, αφού πλέον η άποψη των ασθενών είναι και βάση νομοθεσίας καθοριστική για τη διαμόρφωσή τους. Ήδη η Ομοσπονδία χαίρει μεγάλης αναγνωρισημότητας και ως εκ τούτου  η σωστή εκπροσώπηση της ΠΟΣΠΦ παίζει καταλυτικό ρόλο.  Ο ασθενής έχει πια και  λόγο και φωνή και για να ακουστεί χρειάζεται η σωστή και ξεκάθαρη προώθηση των αιτημάτων από πλευράς των ασθενών.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η εκπαίδευση και ενδυνάμωση των εκπροσώπων των σύνδεσμων-οργανώσεων της ΠΟΣΠΦ μέσα από τις σωστές τεχνικές επικοινωνίας, έτσι ώστε που να καταστούν ικανοί και άξιοι συνομιλητές, με στοχευμένες θέσεις, απόψεις και επιχειρήματα. Στο εργαστήρι συμμετείχαν πέραν των 20 εκπροσώπων των σύνδεσμων μελών της ΠΟΣΠΦ οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση άμεσα και με ιδιαίτερη  χαρά, αλλά και με μεγάλη θέληση και δέσμευση για την βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προωθήσουν με τον σωστό τρόπο και επικοινωνιακή μέθοδο τα αιτήματα και θέσεις των ασθενών.

Χορηγός του εργαστηρίου ήταν η Φαρμακευτική Εταιρεία Novartis την οποία και ευχαριστούμε δημοσίως για την ευγενή στήριξή της.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου