Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 12/03/2019 Η αυτονόμηση παρά τα εμπόδια θα προχωρήσει και θα πετύχει

Μεγάλη δυσφορία και δυσαρέσκεια προκάλεσε η παραίτηση του Sir David Nicholson, Προέδρου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ).

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική μακρόχρονη εμπειρία του Sir David Nicholson στον τομέα της υγείας, τις πλούσιες γνώσεις και θέληση που τον διακατείχε για να υλοποιήσει το πολύ δύσκολο έργο της αυτονόμησης και εκσυγχρονισμού των δημοσίων νοσηλευτηρίων, πρόκειται για ένα τεράστιο πλήγμα για τη μεταρρύθμιση, ειδικότερα σε αυτή την κομβική στιγμή.

Η ΠΟΣΠΦ έχει συνεργαστεί άψογα με τον Sir David Nicholson με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών της υγείας στο δημόσιο τομέα και έχει συμφωνήσει σε αρκετές δράσεις που είχαν ως επίκεντρο τον ίδιο τον ασθενή. Θα θέλαμε να του εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την προσφορά του έστω και στο σύντομο χρονικό διάστημα που είχε ηγηθεί του ΟΚΥπΥ.

Πέρα από τις οποιεσδήποτε δικαιολογημένες ή μη αιτιάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση του προέδρου του ΟΚΥπΥ, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όσους αναμένουν την αναβολή ή καθυστέρηση της μεταρρύθμισης, ότι το γεγονός αυτό ενδυναμώνει την προσήλωση και την αποφασιστικότητα του κινήματος των ασθενών να προασπίσει και να απαιτήσει τη συνέχιση και την ενίσχυση των προσπαθειών για τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η ΠΟΣΠΦ αναμένει από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στο διορισμό του νέου Προέδρου του ΟΚΥπΥ στον οποίο πρέπει να προσφερθεί η απαραίτητη στήριξη και εφόδια για να προχωρήσει στην υλοποίηση της αυτονόμησης.

Το κίνημα των ασθενών θα στηρίξει και θα περιφρουρήσει την μεταρρύθμιση της υγείας και το ίδιο αναμένει από όλους τους εμπλεκόμενους.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου