Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 12/5/2021 Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή Οι στυλοβάτες του συστήματος υγείας

Για μια ακόμη χρονιά σήμερα, 12 Μαΐου, τιμάται η προσφορά των νοσηλευτών/τριών και μαιών. Από την αρχή της Πανδημίας έχει διαφανεί ο σημαντικότατος ρόλος τους στη διαχείριση, αντιμετώπιση και περίθαλψη ,όλων των ασθενών και ιδιαίτερα όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό COVID-19.

Η πανδημία COVID-19 έχει κλονίσει όλα τα εθνικά συστήματα υγείας. Αν και το νεοσύστατο σύστημα υγείας της Κύπρου δοκιμάζεται καθημερινά, αναντίλεκτα οι νοσηλευτές, νοσηλεύτριες και μαίες αποτελούν τους στυλοβάτες του.  Έχουν αποδείξει περίτρανα ότι με απαράμιλλο ζήλο, ακατάπαυστα και αψηφώντας τα οποιαδήποτε εμπόδια συνεχίζουν να υπηρετούν πιστά το συνάνθρωπό τους.

Η κούραση δεν τους έχει λυγίσει στιγμή. Αντιθέτως στηρίζουν με κάθε τρόπο το σύστημα υγείας, κρατώντας το αλώβητο, πολλές φορές με το προσωπικό τους κόστος. Η συμβολή τους ήταν και παραμένει καταλυτική, ιδιαίτερα αυτη την ιδιάζουσα περίοδο την οποία διανύει η ανθρωπότητα.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) αναγνωρίζει και εκφράζει τις ειλικρινείς τις ευχαριστίες προς όλους: νοσηλευτές/ νοσηλεύτριες και μαίες. Εκτιμώντας ότι έχουν αφιερώσει όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα κατά της Πανδημίας, φροντίζοντας τους ασθενείς και στηρίζοντάς τους, ειδικά αυτή τη στιγμή που λόγω της κατάστασης οι συγγενείς αδυνατούν να βρεθούν στο πλάι των δικών τους ανθρώπων.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών τονίζει για μια ακόμη φορά ότι οι νοσηλευτές/ νοσηλεύτριες και μαίες επιτελούν λειτούργημα. Οι αριθμοί όσων νοσηλευτών οι οποίοι έχουν προσβληθεί με τον ιό, αλλά και όσων έχουν χάσει τη μάχη με τον Κορωνοϊό αποδεικνύουν ότι έχουν πληγεί επίσης. Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του τεράστιου έργου το οποίο επιτελούν, χρέος της κυβέρνησης αποτελεί η στήριξη και ενίσχυση του τομέα των νοσηλευτών, παρέχοντας τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να συνεχίσουν να υπηρετούν επάξια το συνάνθρωπό μας με ποιότητα και ανθρωπιά.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου