Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 13/11/2018 Απρεπής και απαράδεκτη η επίθεση στον Υπουργό Υγείας

Την απρεπή και απαράδεκτη λεκτική επίθεση προς τον Υπουργό Υγείας καταδικάζει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ). Τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε πολιτισμένους ανθρώπους και δεν θα έπρεπε να γίνονται ανεκτές, ειδικότερα από την πολιτεία την οποία η ΠΟΣΠΦ καλεί όπως αντιδράσει άμεσα και απομονώσει αυτούς τους ελάχιστους που παρεκτρέπονται.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών καταδικάζει τις τελευταίες ενέργειες μικρής μερίδας ιδιωτών ιατρών και υψώνει ασπίδα προστασίας προς τον Υπουργό Υγείας αλλά και σε όσους με ήθος και ύψιστο αίσθημα ευθύνης αγωνίζονται καθημερινά για τα δικαιώματα των ασθενών και την εφαρμογή ενός ασθενοκεντρικού συστήματος υγείας. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας όπως συνεχίσει αταλάντευτος τις προσπάθειες του για εφαρμογή του ΓεΣΥ, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες και στις προσδοκίες των πολιτών. Να είναι σίγουρος ότι τον στηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία του Κυπριακού λαού.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια από λίγους και συγκεκριμένους γιατρούς οι οποίοι προσπαθούν δια πυρός και σιδήρου να μην αφήσουν την πλειοψηφία των ιατρών να ενημερωθεί σωστά για το ΓεΣΥ.  Η προσπάθεια αυτή έχει εκφραστεί μέσα από προσωπική επίθεση προς τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΦ και τώρα με ύβρεις προς τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του ΟΑΥ.

Αποτελεί ντροπή και έλλειψη πολιτισμού η επίθεση αυτή και χαιρετίζουμε την ενέργεια του ΠΑΣΙΝ να  απολογηθεί και να ξεκαθαρίσει ότι η επίθεση που δέχθηκε ο Υπουργός Υγείας δεν εκφράζει τα μέλη της. Κάτι αντίστοιχο ανέμενε και η ΠΟΣΠΦ από τον ΠΙΣ τόσο για την απαράδεκτη επίθεση ενάντια στον Υπουργό της Υγείας, όσο και για τις συκοφαντικές δηλώσεις που έγιναν από τους ίδιους κύκλους  για τον Πρόεδρό της, όμως δυστυχώς αυτό ακόμη δεν έχει γίνει.

Τέλος η ΠΟΣΠΦ δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι σέβεται απόλυτα το δικαίωμα των γιατρών να αποφασίσουν μέσα από ένα δημοκρατικό διάλογο και σωστή πληροφόρηση αν θα συνεργαστούν και ενταχθούν στο ΓΕΣΥ ή αν θα επιλέξουν να παραμείνουν εκτός. Δεν μπορεί όμως μια μικρή μερίδα ιδιωτών γιατρών που εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα να στερεί από τον Κύπριο πολίτη το αναφαίρετο δικαίωμα στην υγεία. Η ΠΟΣΠΦ δεν ανέχεται  από κανένα τον εξευτελισμό και την υποτίμηση και τονίζει ότι επιτέλους τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες, των ολίγων ευτυχώς, που ντροπιάζουν την ιατρική κοινότητα θα πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου