Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου: 15 Δεκεμβρίου 2022 – Αγωνία για τα όσα συμβαίνουν στα δημόσια νοσηλευτήρια

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών παρακολουθεί με αγωνία τα όσα συμβαίνουν στα δημόσια νοσηλευτήρια. Στηρίζει τα αιτήματα των γιατρών του δημοσίου όπως αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί από την συνδικαλιστική τους οργάνωση ΠΑΣΥΚΙ, αφού έχουν τεθεί και συζητηθεί επανειλημμένα από την ΟΣΑΚ τα τελευταία χρόνια αλλά δυστυχώς παρά τις δεσμεύσεις τα προβλήματα που υπάρχουν δεν έχουν επιλυθεί.

Σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΑΕΠ όπως η σωστή στελέχωση, εξοπλισμός, διαδικασίες και οργάνωση έχουν  σοβαρές επιπτώσεις στη σωστή λειτουργία των τμημάτων αλλά και κατ’ επέκταση στους ασθενείς μας οι οποίοι ταλαιπωρούνται και αναμένουν για ώρες να εξυπηρετηθούν και αρκετές φορές με σοβαρές συνέπειες ακόμη και στην  υγεία τους.

Η ΟΣΑΚ τονίζει ωστόσο ότι η λήψη απεργιακών μέτρων δεν τη βρίσκει σύμφωνη γιατί αυτοί που ταλαιπωρούνται είναι οι ασθενείς που καμιά ευθύνη δεν φέρουν.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών καλεί τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να συνεργαστούν μαζί του προκειμένου να ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις για την προώθηση του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων νοσηλευτηρίων μας έτσι ώστε να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και στην αποστολή τους.

Η ΟΣΑΚ πιστεύει ότι πλέον βρισκόμαστε ενώπιον σοβαρών εξελίξεων και πρέπει επιτέλους το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πραγματική αυτονόμηση και την αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Η Πολιτεία έχει αναθέσει αυτό το σημαντικό έργο και την αποστολή εφαρμογής της αυτονόμησης στο ΔΣ του ΟΚΥπΥ και επιβάλλεται, εφόσον όλοι εντοπίζουν προβλήματα στην προώθηση της,  να υπάρξει ανάληψη και πολιτικής ευθύνης από αυτούς που η έχουν διοριστεί στις θέσεις που κατέχουν με στόχο να πράξουν τα δέονται και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των νοσηλευτηρίων και των κύπριων ασθενών.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου