Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 15.03.2016

Και πάλιν οι ασθενείς στο έλεος του Θεού!!

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη;

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) παρακολουθεί με τεράστια αγωνία τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες και πάλι στον τομέα της δημόσιας υγείας. Αυτή τη φορά με τη διεκδίκηση αιτημάτων των νοσηλευτών, για τα οποία και οι ίδιοι χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Οι νοσηλευτές της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. κατήλθαν σε απεργία διαρκείας από το πρωί και όσες προσπάθειες κι αν γίνονται από πλευράς Υπουργείου Υγείας εξακολουθούν να την πληρώνουν οι ασθενείς. Η ΠΟΣΠΦ, έχοντας μοναδική έγνοια τους ασθενείς, προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί οι οποιεσδήποτε διεκδικήσεις γίνονται να στοιχίσουν τη ζωή ή την ιατρική περίθαλψη των ασθενών.

Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται ήδη από την ασθένεια, τις ελλείψεις στη δημόσια υγεία, τη φαρμακευτική περίθαλψη και πολλά άλλα. Η ΠΟΣΠΦ τονίζει ότι τους οφείλεται τουλάχιστον σεβασμός όταν χρειάζονται τα δημόσια νοσηλευτήρια. Πάνω από όλα είναι οι ανθρώπινες ζωές των συνανθρώπων μας και γι’ αυτό προτρέπει όλους όπως σκεφτούν πολύ καλά την κάθε τους κίνηση και ενέργεια γιατί ούτε και εμείς ξέρουμε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση κατά την οποία χαθούν και πάλιν εξ’ αμελείας ανθρώπινες ζωές. Οφείλουν να μεριμνήσουν ούτως ώστε να μην αφήνουν τους ασθενείς στο έλεος του Θεού.

Οι νοσηλευτές πρέπει να έχουν κατά νου ότι ναι μεν έχουν το δικαίωμα όπως όλοι να απεργήσουν για τα δικαιώματά τους. Αυτό θα πρέπει όμως να γίνει σε πολιτισμένο πλαίσιο και ήρεμους τόνους μιας και το θέμα της ασφάλειας είναι πρωτίστης σημασίας.

Καλούμε τους νοσηλευτές όπως αναλογιστούν το κόστος και τις επιπτώσεις αυτής της απεργίας και όπως προσέλθουν άμεσα σε διάλογο, ώστε να λήξει το συντομότερο δυνατό η ταλαιπωρία των ασθενών.

Τέλος, η ΠΟΣΠΦ η οποία εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες ασθενείς παγκυπρίως τονίζει ότι σίγουρα αυτό το οποίο επιθυμούμε είναι όπως η προσφερόμενη υγεία να είναι ύψιστης ποιότητας και να προσφέρεται από προσωπικό άρτια καταρτισμένο. Σε αυτή την περίπτωση η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τα προσόντα τους, ούτως ώστε και αυτοί να έχουν κίνητρο να εργάζονται αλλά και οι ασθενείς να τυγχάνουν της βέλτιστης εξυπηρέτησης και παροχής ιατρικής φροντίδας.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου