Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 15/05/2017 Οι ασθενείς καλούν όλους να εργαστούν για τη ψήφιση των Μεταρρυθμιστικών Νομοσχεδίων

Άκρως απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας. Οι ασθενείς βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την ανισότητα και την ανεπάρκεια του συστήματος να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των πολιτών. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Τα νοσοκομεία καταρρέουν, ανθρώπινες ζωές χάνονται, ενώ τα προβλήματα οξύνονται όλο και περισσότερο.

Η μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα και κοινωνική απαίτηση και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Η ΠΟΣΠΦ υποστηρίζει όλες τις ενέργειες προώθησης του ΓεΣΥ και άμεση προτεραιότητα όλων θα πρέπει να αποτελεί η προώθηση των δύο μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.  Η κοινωνία των πολιτών απαιτεί την προώθηση του μονοασφαλιστικού, καθολικού και αλληλέγγυου ΓΕΣΥ για το οποίο έγιναν όλες οι σχετικές μελέτες, εφαρμογής, κοστολόγησης και βιωσιμότητας, από Διεθνή έγκριτους οίκους, το οποίο θα ανταποκρίνεται με επάρκεια  στις ανάγκες των πολιτών για   υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Η οποιαδήποτε εισήγηση ή πρόταση στο πάρα πέντε της εφαρμογής του ΓεΣΥ που θα αλλοιώνει το χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της  μεταρρύθμισης αποτελούν προσπάθεια ακύρωσης του ΓεΣΥ. Οι ασθενείς αρκετή υπομονή επέδειξαν και  δεν πρόκειται πιστώσουν κανέναν με άλλο χρόνο.

Καλούμε λοιπόν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση του, τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων  και όλους και τον καθ’ ένα ξεχωριστά τους βουλευτές, να παραμείνουν προσηλωμένοι στις αποφάσεις της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον ΠτΔ, και να υπερψηφίσουν τα δύο μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια που βρίσκονται ενώπιο της βουλής.

Τους καλούμε να ψηφίσουν υπέρ των πολιτών και των ασθενών βάζοντας το Εθνικό και κοινό συμφέρον πάνω από οποιαδήποτε άλλα ομαδικά ή ατομικά συμφέροντα.

Θα πρέπει όλοι να αφουγκραστούν την κραυγή των ασθενών και την απαίτηση των πολιτών για εφαρμογή του  ΓεΣΥ.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση ακύρωσης ή νόθευσης της μεταρρύθμισης θα υπάρξει κοινωνική αναταραχή  και οι πολιτικές ευθύνες θα επιμεριστούν καθώς και το πολιτικό κόστος σε αυτούς που δεν θα σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών των ασθενών και των πολιτών.

Εκ μέρους της ομοσπονδίας και των οργανώσεων μελών της:

Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου, Σύνδεσμος Γονέων & Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών, Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών & Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), Παγκύπριος Αντιλευχαιμικός Σύνδεσμος “ΖΩΗ”, Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, Europa Donna Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης, Παγκύπριος Διαβητικός Σύνδεσμος, Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρδιοπαθών, Σύνδεσμος Μεταμοσχευμένων Κύπρου, “Ανεμώνη” Παγκύπριος Σύνδεσμος Προστασίας Σπαστικών & Αναπήρων Παιδιών, Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών, Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος, Παγκύπριος Σύνδεσμος Φίλων Νεφροπαθών

Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό, Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Κολίτιδα και την Νόσο του Crohn, Παγκύπρια Οργάνωσης Αιμορροφιλικών (ΠΟΑ), Φίλοι Συνδέσμου Πνευμονοπαθών Κύπρου, Σύνδεσμος Οικογενούς Αμυλοειδικής Πολυνευροπάθειας, Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών, Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με όγκους εγκεφάλου, Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου «Προμηθέας», Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων, Σύνδεσμος Εuropa Uomo, Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου, Σύνδεσμος Κοιλοιοκάκης Κύπρου

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου