Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 15.10.2015

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναβολές. Η φωνή των ασθενών πρέπει να αντηχήσει παντού και να προασπιστούν τα δικαιώματα τους με κάθε δυνατό τρόπο ούτως ώστε να διασφαλιστεί ένα ασθενοκεντρικό σύστημα υγείας.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων έχοντας ως κύριο μέλημα της την ενδυνάμωση της φωνής των ασθενών, στη σημερινή της συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιιτροπή Υγείας παρουσίασε το έργο και τους μελλοντικούς της στόχους. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΦ κ. Μάριος Κουλούμας αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη όπως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή σταθεί αρωγός και συνοδοιπόρος στο έργο τους.

Παράλληλα ο κ. Κουλούμας τόνισε ότι προτεραιτότητα της Ομοσπονδίας στην παρούσα φάση είναι ο σχεδιασμός, εφαρμογή και υλοποίηση ενός σωστού Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) του οποίου αναπόσπαστο μέρος πρέπει να αποτελούν οι ασθενείς και γενικότερα όλοι οι πολίτες, προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας προς τον Κύπριο πολίτη.

Ακολούθως ο γραμματέας της ΠΟΣΠΦ κ. Νικόλας Φιλίππου υπογράμμισε τις έντονες προσπάθειες εκ μέρους της Ομοσπονδίας , όπως οι  ασθενείς συμμετέχουν στη χάραξη πολιτικής αφού δε νοείται ένα σύστημα υγείας στο οποίο οι ασθενείς να μην έχουν λόγο. Έπειτα αναφέρθηκε στις ελλείψεις και προβλήματα που αντιμετωπίζει το υφιστάμενο σύστημα υγείας πχ. υποστελέχωση, φυγή ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας, μεγάλες λίστες αναμονής τα οποία χρήζουν άμεσα επίλυσης. Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που πρέπει να επιλυθεί εδώ και τώρα είναι η ανάγκη αναθεώρησης της υφιστάμενης λειτουργίας των κανονισμών της Επιτροπής Φαρμάκων

Τέλος, η Ομοσπονδία η οποία εκπροσωπεί χιλιάδες ασθενείς διαβεβαίωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας ότι έφτασε πια η ώρα για δράση. Δεσμέυτηκε να εργαστεί με σύνεση, αποφασιστικότητα και επιμονή για να ανταποκριθεί στις υψηλές  προσδοκίες όλων και κυρίως των ασθενών αφού δε γίνεται πλέον να αποφασίζεται τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου