Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 16/01/2018 Οι ασθενείς επιβάλλεται να συμμετέχουν στην διαδικασία της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων

Οι ασθενείς επιβάλλεται να συμμετέχουν στην διαδικασία της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων τόνισε ο Sir David Nicholson, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), τον οποίο συνάντησε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ΠΟΣΠΦ συνεχάρη τον Sir David Nicholson για την ανάληψη της προεδρίας καθώς και για την πρώτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΦ ευχήθηκε στον Sir David Nicholson κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστούν και ότι θα τον στηρίξει πλήρως στην πορεία αυτονόμησης των κρατικών νοσοκομείων, δεδομένου ότι αποτελεί μια από τις σοβαρότερες μεταρρυθμίσεις και η οποία επηρεάζει άμεσα την σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά επίσης στις προσκλήσεις τις οποίες θα αντιμετωπίσει στην πορεία της αυτονόμησης.

Ο Sir David Nicholson ευχαρίστησε θερμά την ΠΟΣΠΦ και ανέφερε ότι  θα έχει τακτικές συναντήσεις με τους οργανωμένους ασθενείς, γιατί πιστεύει ότι όλα γίνονται για τους ασθενείς. Επιβάλλεται όπως συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία της αυτονόμησης, γιατί η άποψη τους είναι πολύτιμη.

Προτεραιότητά του σε αυτή τη φάση είναι ο διορισμός του Εκτελεστικού Διευθυντή του Οργανισμού ο οποίος πρέπει να γίνει το γρηγορότερο δυνατό, ενώ μέχρι το φθινόπωρο θα πρέπει να γίνει ο διορισμός των διευθυντικών ομάδων όλων των νοσοκομείων. Επίσης μια από τις προτεραιότητες του είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τον Κύπριο ασθενή και αυτό θα επιτευχθεί μέσω της εφαρμογής προτύπων και διαδικασιών, της συνεχούς εκπαίδευσης καθώς και της ικανοποίησης των ασθενών.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου