Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου: 16/02/2017 Εφαρμογή του ΓεΣΥ ή δημόσια κατακραυγή Ποιοι επιτέλους θα αναλάβουν την ευθύνη;

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) κρίνει ότι το μέλλον της δημόσιας υγείας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή η οποία αναμφίβολα περνά μέσα από την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Ελπίζουμε ότι ο διάλογος- η κατ’ άρθρο συζήτηση η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στη βουλή να καταλήξει, με στόχο την άμεση ψήφιση των νομοσχεδίων της Αυτονόμησης και του ΓεΣΥ. Αναμένουμε ότι οι εισηγήσεις της ΠΟΣΠΦ οι οποίες αφορούν τα δυο νομοσχέδια να ληφθούν υπόψη και να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες πρωτίστως των ασθενών.

Παράλληλα θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι δημόσιες τοποθετήσεις και εξαγγελίες από διάφορα οργανωμένα σύνολα και κυρίως αυτά που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στα κρατικά νοσηλευτήρια για τη λήψη δυναμικών μέτρων, γεγονός το οποίο μόνο αναστάτωση και ταλαιπωρία των ασθενών μπορεί να προκαλέσει και ίσως να επιφέρουν την τελική κατάρρευση του δημόσιου τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας με απρόβλεπτα αποτελέσματα, τόσο προς τους ασθενείς όσο και γενικότερα στη δημόσια υγεία και στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι η υγεία είναι υπεράνω των οποιονδήποτε συμφερόντων και προσωπικών επιδιώξεων. Οι εκφοβισμοί και οι συνεχείς απειλές  για λήψη δυναμικών μέτρων πυροδοτούν το καλό κλίμα το οποίο πρέπει να υπάρχει, έτσι ώστε με συναίνεση και αίσθημα υψηλής ευθύνης έναντι των πολιτών και των ασθενών να βρεθούν οι καταλληλότερες ρυθμίσεις στα εργασιακά θέματα και στα τεχνικά θέματα  που αφορούν την αυτονόμηση. Στόχος και προτεραιότητα όλων μας στην παρούσα φάση πρέπει να είναι η αυτονόμηση η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και η οποία θα έχει ευεργετικές συνέπειες τόσο προς τους εργαζόμενους, αλλά κυρίως προς τους ασθενείς οι οποίοι υποφέρουν καθημερινά.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) δηλώνει ότι δε θα ανεχθεί να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών για μιαν ακόμη φορά. Όσοι εργάζονται για να αποτρέψουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την ακύρωση του ΓεΣΥ, ας είναι έτοιμοι να έρθουν αντιμέτωποι με τους οργανωμένους ασθενείς, αλλά και να επωμιστούν την ευθύνη όπως και τη δημόσια κατακραυγή. Όσοι  απεργάζονται την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων Να είναι βέβαιοι ότι  ήρθε η ώρα να τους κατονομάσουμε, χωρίς φόβο και ντροπή. Γιατί ντροπή είναι να είμαστε συνεργοί σε ένα έγκλημα που στόχο έχει εμάς, εσάς, όλους τους Κύπριους πολίτες.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου