Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 16.11.2015

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) διεκδικεί συμμετοχή στη χάραξη της πολιτική υγείας. 

Επίδοση της επίσημης διακήρυξής της στο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ 

Την αξίωσή της για θεσμοθετημένη συμμετοχή των οργανωμένων ασθενών στη χάραξη, εφαρμογή και αξιολόγηση των πολιτικών για την υγεία οι οποίες αφορούν τον κάθε πολίτη, επανέλαβε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ), η οποία εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες ασθενείς.

Σε συνάντηση αντιπροσωπείας της με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ,  Άντρο Κυπριανού από τον οποίο και ξεκίνησε να επιδίδει στα πολιτικά κόμματα την επίσημη διακήρυξή της για τη συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας, ο πρόεδρός της, Μάριος Κουλούμας τόνισε ότι μπήκε τέλος στην ανοχή των ασθενών και ανέφερε ότι η ΠΟΣΠΦ δηλώνει πανέτοιμη να διαδραματίσει το ρόλο τον οποίο οφείλει. Να εξασφαλίσει δηλαδή τη συμμετοχή τους στη χάραξη της πολιτικής η οποία αφορά άμεσα την υγεία τους.

Η ζωή των ασθενών κινδυνεύει και δεν είναι σχήμα λόγου, υπομονή και ανοχή τέλος συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΦ.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εξέφρασε την πλήρη στήριξή του  στη θεσμοθέτηση της ύπαρξης της Ομοσπονδίας ως συνεργάτη της Κυπριακής Δημοκρατίας με, τον οποίο  και θα διαβουλεύεται η κυβέρνηση.

Ο Μάριος Κουλούμας κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στην αδήριτη ανάγκη όπως σχεδιαστεί, εφαρμοστεί και υλοποιηθεί ένα σωστό Γενικό Σχεδίο Υγείας (ΓεΣΥ) το οποίο να αφουγκράζεται τις ανάγκες των ασθενών.  Τόνισε επανειλημμένα ότι οι ασθενείς και γενικότερα όλοι οι πολίτες θα πρέπει να συμμετέχουν μέσω εκπροσώπου της Ομοσπονδίας τόσο στην Επιτροπή Φαρμάκων, όσο και στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ),  ώστε να διασφαλίζουν την ασθενοκεντρική προσέγγιση, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση. Πάρραληλα τόνισε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν οι ασθενείς να παίζουν το ρόλο του κομπάρσου. Είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους.

Ο κύριος Κυπριανού αφού συνεχάρει την ΠΟΣΠΦ για το έργο το οποίο επιτελεί, εξέφρασε την ολόθερμη στήριξή του στον αγώνα τον οποίο διεξάγει η Ομοσπονδία. Εξήγησε ότι επιβάλλεται να υπερβούμε τα οποιαδήποτε συμφέροντα επισκιάζουν την υλοποίηση του ΓεΣΥ αφού δεν αρκούν πια οι μεμονωμένες λύσεις. Πρέπει να γίνουν ριζικές μεταρρυθμίσεις, προτού χαθούν άδικα κι άλλες ζωές.

Τέλος,  ο κ. Κυπριανού διαβεβαίωσε την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε της βήμα,  υπογραμμίζοντας ότι θα κάνει ότι μπορεί από τη δική του πλευρά για να προχωρήσει η ψήφιση της πρότασης νόμου με τίτλο « Ο περί της διαδικασίας διαβούλευσης  κρατικών και άλλων φορέων σε θέματα που αφορούν ασθενείς νόμος του 2011».

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου