Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 17/09/2016 Ναι στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, Όχι στην εφαρμογή κοροϊδίας

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) χαιρετίζει τον καθορισμό χρονοδιαγραμμάτων για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας ο οποίος αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων ημερομηνίας 13 Σεπτεμβρίου 2016.

Πρόκειται για μια θετική κατάληξη για την οποία θα πρέπει όλοι μαζί από κοινού να εργαστούν σκληρά έτσι ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη συναίνεση για τα προτεινόμενα νομοσχέδια της αυτονόμησης και του ΓεΣΥ. Αμέσως επόμενο βήμα η άμεση κατάθεση τους για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να αρχίσει εδώ και τώρα η εφαρμογή τους.

Η ΠΟΣΠΦ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα προς επίλυση, παρόλα αυτά επιβάλλεται να τα υπερβούμε για το κοινό καλό. Έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια  όπως και η αντοχή των ασθενών γι’ αυτό και θα πρέπει να επιδειχθεί η αναγκαία βούληση και διάθεση για συναίνεση έτσι ώστε να υπερπηδηθούν και να διασφαλιστεί  το συμφέρον των ίδιων των ίδιων των ασθενών.

Η ΠΟΣΠΦ δηλώνει αισιόδοξη και καθόλα έτοιμη να συμβάλει στην υλοποίηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί.  Παρόλα αυτά, έχοντας ως πρώτιστο μέλημά της τον κάθε κύπριο ασθενή, προειδοποιεί και τονίζει ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο για μια ακόμη φορά στην εφαρμογή του ΓεΣΥ. Δε θα ανεχθεί δε οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση και μη τήρηση των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων.

Οι οργανωμένοι ασθενείς δε ζητούν τίποτε άλλο από την πολιτεία από το αυτονόητο: να διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα υγείας στον κάθε κύπριο πολίτη μέσα από την εφαρμογή ενός καθολικού σχεδίου υγείας το οποίο θα εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση, ασφάλεια και ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως γίνεται και  σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Σε αντίθετη περίπτωση η ΠΟΣΠΦ και όλοι οι σύνδεσμοι μέλη της θα αντιδράσουν ποικιλόμορφα και δυναμικά.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου