Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 17/12/2019 ΚΙΝΗΤΡΑ ΙΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ Απόδοση, ποιότητα, ασφάλεια, εξυπηρέτηση

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), τονίζει ότι η συζήτηση των τελευταίων ημερών, αποκλειστικά για τα κίνητρα οικονομικής φύσεως τα οποία αφορούν τους γιατρούς του δημοσίου, αποτελεί μια εντελώς λανθασμένη προσέγγιση. Εκείνο το οποίο θα έπρεπε να επιδιωχθεί σε ότι αφορά τη μεταρρύθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και των γιατρών του δημοσίου είναι η σύνδεσή τους με την απόδοση, ποιότητα, ασφάλεια και εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ως το οργανωμένο κίνημα των ασθενών, η ΟΣΑΚ καλεί τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) όπως επεξεργαστεί εκ νέου τα ιδιωτικά συμβόλαια και τα κίνητρα τα οποία θα πρέπει να μπορούν να προσελκύσουν γιατρούς του δημοσίου οι οποίοι θα αποφασίσουν να μεταπηδήσουν στον ΟΚΥπΥ, αλλά ταυτόχρονα και γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα ή και το εξωτερικό. Οι θέσεις αυτές έχουν τεθεί και στον ΟΚΥπΥ επανειλημμένως.

Τέλος, η ΟΣΑΚ καλεί τους γιατρούς όπως προσέλθουν άμεσα σε διάλογο, έχοντας κατά νου όχι το προσωπικό τους συμφέρον, αλλά το συμφέρον των δημοσίων νοσηλευτηρίων και προπαντός των ασθενών. Για μια ακόμη φορά θα πρέπει να τονιστεί η θέση της ΟΣΑΚ ότι οι οποιεσδήποτε απεργίες και δυναμικά μέτρα λαμβάνονται, οδηγούν τα δημόσια νοσηλευτήρια σε απαξίωση, επιδεινώνουν τα προβλήματα και προκαλούν περιττή ταλαιπωρία, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να τους γυρίζουν την πλάτη.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου