Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 18/10/2018 Άκρως απαραίτητη η συνεργασία όλων για την εφαρμογή του ΓεΣΥ

Οι οργανωμένοι ασθενείς αναδεικνύουν τα οφέλη του ΓεΣΥ

Άκρως απαραίτητη η συνεργασία όλων για την εφαρμογή του ΓεΣΥ

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) χαιρετίζει την ανακοίνωση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) και το συγχαίρει το ΚΕΒΕ για τις θέσεις του όσον αφορά την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών τονίζει ότι μέσα από την εφαρμογή του ΓεΣΥ το οποίο θα προσφέρει ισότιμη και άμεση πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Θα βελτιωθεί και θα αυξηθεί σημαντικά η παραγωγικότητα και κερδοφορία των επιχειρήσεων, γεγονός που θα ωφελήσει όχι μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Η ΠΟΣΠΦ επαναλαμβάνει τη θέση της πως το Γενικό Σχέδιο Υγείας αποτελεί απαίτηση ολόκληρης της κυπριακής κοινωνίας. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι ο νόμος για το ΓεΣΥ αποτελεί γεγονός και δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Ως εκ τούτου, με σεβασμό στο πλαίσιο το οποίο έχει ψηφιστεί, θα πρέπει να προχωρήσουν κανονικά όλες οι διαδικασίες, να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να εφαρμοστεί ο όλος σχεδιασμός. Προς τούτο απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και η αποφυγή οποιονδήποτε προσκομμάτων σε αυτό το κρίσιμο στάδιο, ώστε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στην Κύπρο να πάρει επιτέλους σάρκα και οστά.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου