Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 19 Μαρτίου 2019 Ναι στα δικαιώματα των εργαζόμενων, όχι όμως στην καταπάτηση του δικαιώματος στην υγεία

Την λύπη και την απαρέσκεια της εκφράζει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) σε σχέση την απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ για προσφυγή στη δικαιοσύνη για το θέμα της απόσπασης των γιατρών του δημοσίου στον ΟΚΥπΥ.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών δηλώνει ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι πλήρως σεβαστά και θα πρέπει να εφαρμόζονται πλήρως. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί κάποιοι στο όνομα του συνδικαλισμού να πρωτοστατούν συνεχώς σε ενέργειες που καθόλου δεν έχουν να κάνουν με την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά έχουν ως στόχο την παρεμπόδιση της μεταρρύθμισης και στην προκειμένη περίπτωση της αυτονόμησης των δημόσιων νοσοκομείων και κατ΄ επέκταση της ομαλής εφαρμογής του ΓΕΣΥ.

Ως εκ τούτου θεωρούμε εντελώς αδικαιολόγητη την απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ για προσφυγή στη δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη ότι η απόσπαση των γιατρών του δημοσίου έχει συμφωνηθεί από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών και προς τούτο είχαν εξασφαλίσει και τις σχετικές αναβαθμίσεις και αυξήσεις των μισθολογικών κλιμάκων των γιατρών. Ως εκ τούτου, βάσει των συμφωνηθέντων, η απόσπαση των γιατρών του δημοσίου στον ΟΚΥπΥ προνοείται ξεκάθαρα στο νόμο της αυτονόμησης ο οποίος ψηφίστηκε εδώ και σχεδόν δυο χρόνια.

Δυστυχώς για μια ακόμη φόρα όπως διαφαίνεται, ορισμένοι κύκλοι απεργάζονται τη μεταρρύθμιση της υγείας, και προσπαθούν έστω και την υστάτη, μέσα από τέτοιες ενέργειες να προβάλουν εμπόδια και να δημιουργήσουν προβλήματα.

Κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό από την ΠΟΣΠΦ η οποία δηλώνει ότι επιτέλους θα πρέπει και το δικαίωμα στην υγεία να τύχει του ανάλογου σεβασμού και δεν θα ανεχθεί από κανένα με τις ενέργειες του να παραβιάσει το δικαίωμα μας στην υγεία, όπως ούτε και εκβιασμούς εις βάρος των ασθενών. Προς τούτο θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και να αφήσουν τα επιμέρους συμφέροντα και να επικεντρωθούν στο ευρύτερο καλό της κοινωνίας.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου