Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 21/01/2021 Πλήρης Συναντίληψη ΟΣΑΚ-Πρόεδρου ΔΗΣΥ για ΓεΣΥ και Αυτονόμηση και Μεταρρύθμιση του Τομέα της Υγείας

Την πλήρη ικανοποίησή της εκφράζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) για την τηλεσυνεδρίαση την οποία είχε χθες ο πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Κατά τη συνεδρίαση διαφάνηκε η συναντίληψη των δύο πλευρών για τα θέματα τα οποία αφορούν το ΓεΣΥ και την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων καθώς και οι ανησυχίες για την προστασία της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με την αυτονόμηση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων η ΟΣΑΚ τόνισε ότι αναμένει από το ΔΣ του ΟΚΥπΥ άμεσα αποτελέσματα, ενώ για το ΓεΣΥ, σύμφωνα και με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ξεπέρασε τις προσδοκίες και του πιο φιλόδοξου υποστηρικτή του. Έχει εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό το στόχο του, αν και βέβαια παραμένουν κάποια προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν, μέσα από αλλαγές οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξουν ούτε τη φιλοσοφία, ούτε και την αρχιτεκτονική του.

Συμφωνήθηκε παράλληλα η από κοινού προώθηση των τεσσάρων πιο κάτω πυλώνων:

  1. Την Εισαγωγή ποιοτικών παραμέτρων λειτουργίας των Πρωτοβάθμιων ιατρών του ΓεΣΥ
  2. Τη τάχιστη λειτουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης
  3. Τη δημιουργία Νομικού πλαισίου αξιολόγησης, εκπαίδευσης και επάρκειας γιατρών
  4. Την άμεση προώθηση του εκσυγχρονισμού και της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων

Επιπρόσθετα συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα συνάντηση σύντομα κατά την οποία θα αποφασιστούν και προγραμματιστούν δράσεις οι οποίες αφορούν τον τομέα της υγείας στη χώρα μας σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η ΟΣΑΚ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη στάση του προέδρου του ΔΗΣΥ στα θέματα υγείας και καλεί ακόμα μια φορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν υπεύθυνα και παραγωγικά για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας.

Εξάλλου θα πρέπει να γίνει αντιληπτή από όλους η σημασία και η αξία του ΓεΣΥ για τη χώρα μας, και για τη δημόσια υγεία, αλλά και η εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων για τον εκσυγχρονισμό ολόκληρου του τομέα της υγείας.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου