Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 21/02/2018 Άστοχη επίθεση από την ΠΑΣΥΚΙ στον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΦ

Άστοχη και άδικη θεωρεί η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) την αναφορά της ΠΑΣΥΚΙ η οποία αποδίδει σκοπιμότητες στο  πρόεδρό της Μάριο Κουλούμα για δηλώσεις  στα ΜΜΕ σε σχέση με τη μη τήρηση του ωραρίου των εξωτερικών ιατρείων.

Οι οργανωμένοι ασθενείς τονίζουν πως οι  συγκεκριμένες καταγγελίες είχαν ήδη διατυπωθεί από ασθενείς που ζουν καθημερινά αυτές τις συνθήκες και καταστάσεις και απλά ο κ. Κουλούμας κλήθηκε να επιβεβαιώσει και να σχολιάσει. Καμία άκαιρη δημοσιοποίηση και καμία σκοπιμότητα από τον πρόεδρο των οργανωμένων ασθενών, ο οποίος εκπροσωπεί πέραν των 35 οργανώσεων ασθενών και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς. Ως εκ τούτου, η ΠΟΣΠΦ καλεί την ΠΑΣΥΚΙ να ανακαλέσει την έντονη ανακοίνωσή της και απαντούμε στο ερώτημα της ότι μας απασχολούν όλα τα προβλήματα στον τομέα της υγείας και όχι επιλεκτικά. Επίσης διαχρονικά πιέζουμε για αναβάθμιση όλων των συνθηκών στον τομέα της υγείας γενικά.

Το κίνημα των ασθενών καθημερινά τοποθετείται για σωρεία προβλημάτων που εντοπίζει, με μοναδικό γνώμονα την επίλυσή τους, την εξυπηρέτηση των ασθενών και των αναγκών τους. Στόχος της ΠΟΣΠΦ δεν είναι να προκαλέσει καμία ανησυχία, αλλά να προλάβει γεγονότα και καταστάσεις. Η ΠΟΣΠΦ οφείλει να έχει άποψη, ρόλο και λόγο, αφού επισήμως αποτελεί τον ισχυρότερο εκφραστή της φωνής και των δικαιωμάτων των ασθενών. Να ανησυχούν πρέπει όσοι με τις πράξεις τους υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου