Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 21/06/2018 Ετήσια Γενική Συνέλευση ΠΟΣΠΦ

Όλα τα βλέμματα των ασθενών στραμμένα στις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας: Κοινή απαίτηση όλων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ.) Τη Γενική Συνέλευση χαιρέτισε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής ο Λουκάς Φουρλάς, ενώ το χαιρετισμό της Υπουργού Εργασίας διάβασε η Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες Χριστίνα Φλουρέντζου.

Στο χαιρετισμό του Προέδρου της Βουλής τον οποίο διάβασε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής Λουκάς Φουρλάς συνεχάρη την Ομοσπονδία για το σημαντικό της έργο και τόνισε ότι η Βουλή θα στηρίξει τις προσπάθειες για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων της υγείας, ενώ ο Υπουργός Υγείας στην ομιλία του υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να προωθεί και να αναπτύσσει στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία ως ένα εκ των σημαντικότερων εταίρων στην ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του τομέα της Υγείας, αλλά και για την ποιοτική βελτίωση και αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πάσχοντες.

«Η πάθηση, η ασθένεια, η ιατρική αιτία είναι για μας ένας μόνο από τους παράγοντες οι οποίοι οδηγούν στην αναπηρία και των εμποδίων συμπεριφοράς και των περιβαλλοντικών εμποδίων και έχουμε όλοι χρέος να εξαλείφουμε και καταπολεμούμε οποιαδήποτε εμπόδια παρεμποδίζουν την αποτελεσματική συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνία σε ίση βάση με όλους» τόνισε η Υπουργός Εργασίας σε χαιρετισμό τον οποίο διάβασε εκ μέρους της η Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες Χριστίνα Φλουρέντζου.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων για μια ακόμη φορά υπογράμμισε την αναγκαιότητα εφαρμογής και τήρησης όλων των συμφωνημένων δράσεων και χρονοδιαγραμμάτων για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, έχοντας ως προτεραιότητα και μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και τις ανάγκες των ασθενών για τη δημιουργία ενός κοινωνικά δίκαιου, καθολικού και αλληλέγγυου συστήματος υγείας.

Παράλληλα ανέφερε ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην προώθηση της αυτονόμησης και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υπερπήδηση των όποιων εμποδίων παρουσιάζονται. Γι’ αυτό και έκανε σαφές ότι η ΠΟΣΠΦ αναμένει από όλους,  την κυβέρνηση, την πολιτική μας ηγεσία, τα θεσμικά όργανα τα οποία εμπλέκονται στα θέματα της αυτονόμησης, τους λειτουργούς της υγείας που εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους, να προασπίσουν και να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις και τη σωστή εφαρμογή της αυτονόμησης. σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση ίσως επιδεινωθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για τα ίδια τα νοσοκομεία αλλά κυρίως για τους ασθενείς.

Στα πλαίσια των εργασιών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΠΟΣΠΦ ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΦ Μάριος Κουλούμας παρουσίασε το έργο και τις δράσεις του Δ.Σ για το έτος 2017-2018. Ακολούθησε η παρουσίαση και έγκριση των ελεγμένων οικονομικών λογαριασμών. Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με εποικοδομητική συζήτηση και εισηγήσεις, έχοντας κοινό στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και των ασθενών.

Τέλος, τα μέλη της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους για δυναμική αντίδραση ακόμα και σύγκρουση με άτομα ή συμφέροντά που θα εναντιωθούν στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Θα πρέπει επιτέλους να ενώσουμε όλοι δυνάμεις αφήνοντας να γίνει επιτέλους η πολυπόθητη μεταρρύθμιση, έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο τον άνθρωπο-ασθενή.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου