Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 22/01/2019 Πλήρης ταύτιση απόψεων ΠτΔ-ΠΟΣΠΦ για την εφαρμογή του ΓεΣΥ

Την αποφασιστικότητα και στοχοπροσήλωσή του στην εφαρμογή του ΓεΣΥ και στην αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων επανέλαβε κατά τη χθεσινή συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΦ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις της ΠΟΣΠΦ, σε σχέση με την προώθηση μέτρων για την επιτυχή εφαρμογή του ΓεΣΥ. Παρατηρήθηκε πλήρης ταύτιση του ΠτΔ με τις απόψεις και εισηγήσεις της ΠΟΣΠΦ.

Μεταξύ άλλων ο ΠτΔ τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός και υποστηρικτής της μεταρρύθμισης. Γι’ αυτό αποφασίστηκε η ενίσχυση και στήριξη του ΟΚΥπΥ μέσω του ετήσιου αυξημένου προϋπολογισμού και εάν αυτό απαιτηθεί, μέσω συμπληρωματικού προϋπολογισμού, ώστε να καλυφθούν πιθανές ανάγκες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Αποφασίστηκε επίσης η ενίσχυση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας
(ΟΑΥ) με στόχο την ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατόν  των όποιων εκκρεμοτήτων και δράσεων χρειαστούν για την επιτυχή εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Η ΠΟΣΠΦ εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον ΠτΔ, ο οποίος διαβεβαίωσε τους οργανωμένους ασθενείς ότι δεν πρόκειται υπαναχωρήσει από την απόφασή του για εφαρμογή του μονοασφαλιστικού συστήματος υγείας.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου