Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 22/05/2020 Διαμαρτυρία ΟΣΑΚ για τα παιδιά ΑΜεΑ και με προβλήματα υγείας

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου εκφράζει τη διαμαρτυρία της για την απόφαση η οποία λήφθηκε τελευταία στιγμή και η οποία αφορά τη μη προσέλευση των παιδιών ΑμεΑ και με σοβαρά προβλήματα υγείας στις σχολικές μονάδες.

Η ΟΣΑΚ σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Υπουργό Παιδείας ημερ. 20 Μάϊου 2020 έλαβε ενημέρωση ότι τα παιδιά ΑμεΑ και με σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία φοιτούν σε κανονικές τάξεις θα προσέρχονταν κανονικά στις σχολικές μονάδες και ότι η διαδικασία της ιατρικής γνωμάτευσης  όπως και η απόφαση του Ιατρικού Συμβουλίου θα εφαρμόζονταν μόνο για τα Ειδικά Σχολεία.

Η νέα απόφαση η οποία διαφέρει από τις αρχικές αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας παραβιάζει κατάφωρα τα αναφαίρετα δικαιώματα των παιδιών ΑμεΑ και με σοβαρά προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα στον τομέα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ανησυχίες του Υπουργού Παιδείας σχετικά με την ασφάλεια και την υγειονομική προστασία των παιδιών, όμως πιστεύουμε ότι θα έπρεπε αυτό να είχε τροχιοδρομηθεί εγκαίρως, ώστε τα παιδιά αυτά να συμμετέχουν ισότιμα από την πρώτη μέρα επιστροφής στις σχολικές μονάδες. Το Υπουργείο Παιδείας έστω και την υστάτη θα πρέπει να διασφαλίσει το δικαίωμα των παιδιών ΑμεΑ και με προβλήματα υγείας στην εκπαίδευση και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους και τη διασφάλιση της υγείας τους,  ώστε και αυτά τα παιδιά να επιστρέψουν άμεσα στις σχολικές μονάδες.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου