Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 23/07/2016 Η ΠΟΣΠΦ παρακολουθεί και ελέγχει

Επιτέλους η δημόσια υγεία σε πρώτο πλάνο

Η ΠΟΣΠΦ παρακολουθεί και ελέγχει

Οι οργανωμένοι ασθενείς συγχαίρουν τα πολιτικά κόμματα για την απόφασή τους να θέσουν την υγεία σε πρώτο πλάνο. Επιτέλους, επικράτησε κλίμα συναίνεσης στη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων η οποία αφορούσε την άμεση εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στη δημόσια υγεία. Για πρώτη φορά ταυτίζονται οι απόψεις των πολιτικών κομμάτων με μοναδικό στόχο την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου υγείας.

Κοινή συναντίληψη όλων των κομμάτων ότι απαιτείται άμεση και ταυτόχρονη ψήφιση και των νομοσχεδίων: τόσο του ΓεΣΥ όσο και της αυτονόμησης, Όσον αφορά τις θέσεις του κινήματος των ασθενών έχουν υιοθετηθεί και συμπεριλαμβάνονται στις έξι βασικές αρχές που έχουν συμφωνηθεί.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) θεωρεί ότι έχει αρχίσει μια νέα περίοδος στον τομέα της υγείας. Παρόλα αυτά δεν εφησυχάζει. Απαιτείται από όλους σκληρή δουλειά για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Γι’ αυτό και το οργανωμένο κίνημα των ασθενών δηλώνει δημοσίως έτοιμο να προσφέρει τη βοήθεια και την άποψη του όποτε του ζητηθεί, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι θα επαγρυπνεί, παρακολουθεί και ελέγχει την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, έχοντας μοναδική έγνοια τον ασθενή.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου