Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 23/09/2016 Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι οργανωμένοι ασθενείς

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι οργανωμένοι ασθενείς από την εξαγγελία στάσης εργασίας των κυβερνητικών ιατρών Με την οποία θα πετύχουν τι;

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) με μεγάλη έκπληξη έχει πληροφορηθεί την εξαγγελία  τρίωρης στάσης εργασίας από τους κυβερνητικούς γιατρούς στις 28 Σεπτεμβρίου, σε μια περίοδο όπου η δημόσια υγεία βρίσκεται υπό κατάρρευση, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται.

Οι ασθενείς, ύστερα και από αυτήν την αρνητική εξέλιξη τονίζουν ευθαρσώς ότι δε θα ανεχθούν πλέον τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο και ταλαιπωρία τους ίδιους τους ασθενείς  και οι οποίες στην ουσία δεν προσφέρουν κανένα πραγματικό όφελος παρά μόνο φαίνεται πως σκόπιμα ή και οργανωμένα προσπαθούν να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Η  Ομοσπονδία και τα μέλη της καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως και τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσουν πάραυτα στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων τομών στον τομέα της υγείας. είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι. Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό από όλους ότι πάνω από όλα πρέπει να τεθεί επιτέλους το συμφέρον των ασθενών, των πολιτών οι οποίοι έχουν πλέον κουραστεί να είναι έρμαιο των οποιονδήποτε θεμιτών ή αθέμιτων συμφερόντων.

Ως εκ τούτου, η ΠΟΣΠΦ και τα οργανωμένα σύνολα των ασθενών καλούν την ΠΑΣΥΚΙ όπως αποσύρει άμεσα την εξαγγελία για κήρυξη στάσης εργασίας και να προσέλθει εδώ και τώρα σε διάλογο με τον Υπουργό Υγείας. Μάλιστα, εάν βέβαια το επιθυμούν στον διάλογο θα είναι παρούσα και η ΠΟΣΠΦ προκειμένου αυτή η «σύρραξη» να τερματιστεί, αλλιώς θα πρέπει να είναι από τα  τώρα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους και την οργή των ασθενών.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου