Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Νέα

Δελτίο Τύπου: 24 Ιουνίου 2022 Συνάντηση της ΕΕ της ΟΣΑΚ με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη

Άκρως εποικοδομητική χαρακτηρίζει η ΟΣΑΚ τη συνάντηση την οποία είχε η Εκτελεστική της Επιτροπή με τον υποψήφιο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, η οποία περιστράφηκε γύρω από τα μεγάλα θέματα της υγείας.

Επί τάπητος τέθηκαν εισηγήσεις οι οποίες θα βελτιώσουν το ΓεΣΥ προς όφελος της ποιότητας και της εξυπηρέτησης των ασθενών. Μεταξύ αυτών η ενίσχυση και εκσυγχρονισμός των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ώστε να αποτελούν την πρώτη επιλογή του κάθε κύπριου πολίτη, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση η αντιπροσωπεία της ΟΣΑΚ χαιρέτισε την ξεκάθαρη δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη ότι θα πρέπει να διαφυλαχτεί η φιλοσοφία και η αρχιτεκτονική του συστήματος καθώς και η στήριξη των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων έτσι ώστε να αποτελέσουν πραγματικά τη ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση για τα σημαντικά θέματα της υγείας όπως είναι η θέση της ΟΣΑΚ για αναδιάρθρωση του Υπουργείου Υγείας και η ανάληψη του σωστού ρόλου του στο νέο περιβάλλον όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες. Όπως ελέχθη θα πρέπει και στον τόπο μας τα θέματα της πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας να τεθούν ψηλά στις προτεραιότητες της πολιτείας. Παράλληλα ελέχθη ότι για την  ολοκλήρωση της μεγάλης μεταρρύθμισης θα πρέπει να προωθηθούν τα θέματα της λειτουργίας πανεπιστημιακών κλινικών και νοσοκομείων, του ηλεκτρονικού φακέλου, της ηλεκτρονικής υγείας, όπως και του Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης και Αριστείας. Αναφορά έγινε και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας η οποία διέπει τον τρόπο εγγραφής, εκπαίδευσης και αξιολόγησης των γιατρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων και θέσεων επί όλων των πολύ σημαντικών θεμάτων τα οποία βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες του οργανωμένου κινήματος των ασθενών, ενώ συμφωνήθηκε ότι ο μεγάλος στόχος θα πρέπει να είναι η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας οι οποίες θα έχουν στο επίκεντρο τις ανάγκες και το συμφέρον του ιδίου του ασθενή, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς όλους τους πολίτες.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου