Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 24/02/2017 Η ΠΟΣΠΦ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!

ΓΕΣΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Η ΠΟΣΠΦ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!

Οι οργανωμένοι ασθενείς καλούν όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία τις  προσπάθειες για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην υγεία και συγκεκριμένα της αυτονόμησης των Κρατικών νοσοκομείων και του ΓΕΣΥ.

Θεωρούμε πως έφθασε η στιγμή, όλοι μαζί, για να δώσουμε τον αγώνα για το σεβασμό και την εφαρμογή των δικαιωμάτων των ασθενών που παραβιάζονται καθημερινά εδώ και δεκαετίες και να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που τόσο αναγκαίες είναι για τη μεγάλη πλειοψηφία του Κυπριακού λαού για να απολαμβάνει το δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμα του στην υγεία.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει έτσι ώστε να θέσει ξεκάθαρα την προσήλωση της κυβέρνησης του προς τον αμετάκλητο στόχο της εφαρμογής της Αυτονόμησης και του ΓΕΣΥ σύμφωνα με τους υφιστάμενους σχεδιασμούς και όπως καθορίζονται στα δύο νομοσχέδια που είναι κατατεθειμένα στη Βουλή των αντιπροσώπων.

Καλούμε τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος που επιτάσσουν οι περιστάσεις και να δώσουν ένα ξεκάθαρο  μήνυμα προς όλους, ότι πλέον δεν γίνονται ανεκτές οι οποιεσδήποτε παλινδρομήσεις  και αναβολές και να προχωρήσουν στη ψήφιση των δυο νομοσχεδίων έχοντας ως γνώμονα και πυξίδα το γενικό συμφέρον του λαού και των ασθενών και όχι οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, τα Κρατικά Νοσοκομεία, διευθύνσεις και λειτουργούς, να στηρίξουν τον Υπουργό της Υγείας σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει  για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να συμβάλουν στην αναδιοργάνωση και  εκσυγχρονισμό του συστήματος και των δημόσιων νοσοκομείων.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι οργανωμένοι φορείς των ασθενών, υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΣΠΦ εκπροσωπεί 38 Παγκύπριες Οργανώσεις Ασθενών με περισσότερα από 50 χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη,  και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στηρίζουν τον Υπουργό Υγείας Δρ Γιώργο Παμπορίδη, και τον καλούμε να συνεχίσει τις προσπάθειες του για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην υγεία  παρά τις αυξανόμενες αντιδράσεις, και να τον διαβεβαιώσουμε ότι εμείς όλοι βρισκόμαστε στο πλευρό του, προσβλέποντας σε αυτόν ως το συμπαραστάτη και προασπιστή των δικαιωμάτων των ασθενών και ως τον Υπουργό της Υγείας ο οποίος έχει τάξει ως μοναδικό στόχο της Υπουργικής του θητείας την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και το σεβασμό των δικαιωμάτων των ασθενών.

Ας γίνει αντιληπτό ότι δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε πισωγυρίσματα και ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας τα δικαιώματα μας.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου