Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 24.03.2016

Ρόλο μεσολαβητή αναλαμβάνει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ)

Νέα συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΝΟ και τον Υπουργό Υγείας θα έχει αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΠΦ τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, με στόχο την εξεύρεση λύσης στην πολυήμερη διαμάχη μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Νοσηλευτών μελών της ΠΑΣΥΝΟ.

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρία του ΔΣ της ΠΟΣΠΦ, αποφασίστηκε ομόφωνα όπως η Ομοσπονδία αναλάβει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ ΠΑΣΥΝΟ και Υπουργείου Υγείας, για την εξεύρεση κοινού εδάφους το οποίο θα οδηγήσει στην αναστολή των απεργιακών μέτρων. Η οργή των ασθενών ξεχειλίζει και η συνάντηση αυτή με την ΠΑΣΥΝΟ αποτελεί μίαν ύστατη προσπάθεια εκ μέρους των ασθενών για να τεθεί τέλος στα απεργιακά μέτρα τα οποία τους στερούν το δικαίωμα στην άμεση εξυπηρέτηση και πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Η ΠΟΣΠΦ προειδοποιεί ότι καταβάλλει για μια ακόμη φορά προσπάθεια να τερματιστεί η απεργία. Εάν και αυτή τη φορά οι προσπάθειες της πέσουν στο κενό, δηλαδή δεν ανασταλούν τα μέτρα της ΠΑΣΥΝΟ, ήδη έχει αποφασιστεί έκτακτο σχέδιο δράσης το οποίο και θα εφαρμόσει εάν εξωθηθεί στα άκρα. Η ΠΟΣΠΦ τονίζει ότι δεν έχει σκοπό να απειλήσει κανέναν. Μέλημα και προτεραιότητά της αποτελούν οι χρόνιοι πάσχοντες και οφείλει με κάθε τρόπο και μέσο να τους προστατέψει.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου