Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 25 Απριλίου 2018 Μέτρα Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση των λιστών αναμονής Ανακούφιση για χιλιάδες ασθενείς

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή της εκφράζει και δημόσια η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) για τα δυο μέτρα τα οποία αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για τη μείωση των λιστών αναμονής. Τα μέτρα αφορούν την πρόσληψη για έξι μήνες 40 έκτακτων νοσηλευτών που θα ενισχύσουν τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών στα δημόσια νοσηλευτήρια σε όλες τις επαρχίες και την παροχή κινήτρων για αύξηση της παραγωγικότητας στα νοσηλευτήρια, με υπερωριακή εργασία και αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Οι δυο προτάσεις οι οποίες στοχεύουν να δώσουν λύση στα προβλήματα που παρατηρούνται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών από τα δημόσια νοσηλευτήρια αποτελούν ανακούφιση για τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται καθημερινά.

Χάρη στα μέτρα αυτά θα διενεργηθούν αρκετές επεμβάσεις στα δημόσια νοσηλευτήρια, εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ πολλοί ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται στην αναμονή θα παραπεμφθούν στον ιδιωτικό τομέα για διαγνωστικές εξετάσεις όπως αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες.

Η ΠΟΣΠΦ οφείλει ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας η οποία εργάζεται εντατικά και συστηματικά για την προώθηση αυτού του μεγαλεπήβολου έργου με στόχο την εξάλειψη των λιστών αναμονής και την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών.

Η ΠΟΣΠΦ τονίζει τη σημαντικότητα τέτοιων μέτρων τα οποία δίνουν λύση στα χρονίζοντα προβλήματα τα οποία παρατηρούνται στη δημόσια υγεία. Υπογραμμίζει δε ότι μέτρα σαν αυτά θα πρέπει να στηριχθούν και να ενισχυθούν, αλλά η τελική επίλυση των μεγάλων και διαχρονικών προβλημάτων της δημόσιας υγείας θα προέλθει μόνο μέσα από την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου