Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 25/10/2017 Η φωνή των ασθενών ενδυναμώνεται.. Και ο αγώνας για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ συνεχίζεται!

Ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα των ασθενών αποτελεί για την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) ο πρόσφατος διορισμός  του Νικόλα Φιλίππου, γραμματέα της ομοσπονδίας των οργανωμένων ασθενών ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας με Υπουργική Απόφαση ημερομηνίας 6 Σεπτεμβρίου.

Ο διορισμός εκπροσώπου των ασθενών στη θέση Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ήταν μια από τις κύριες επιδιώξεις της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΦΠ).

Με αυτό το διορισμό η φωνή των ασθενών ενδυναμώνεται, ενώ παράλληλα τίθενται γερές βάσεις για πιο ενεργή συμμετοχή στην χάραξη πολιτικής της υγείας στον τόπο μας. Η φωνή των ασθενών πρέπει να ακούγεται δυνατά, καθαρά και να τυγχάνει σεβασμού.

Η ΠΟΣΠΦ τα τελευταία χρόνια δουλεύει άοκνα με κύριο στόχο πάντα, όλοι οι ασθενείς αλλά και όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ασθενοκεντρική και ισότιμη υγειονομική περίθαλψη. Στόχος της ΠΟΣΠΦ μέσα από τη συμμετοχή της στο ΔΣ του ΟΑΥ να διασφαλίσει, ότι το ΓΕΣΥ θα εφαρμοστεί σωστά, και σύμφωνα με τις αρχές και τα χαρακτηριστικά που οι οργανωμένοι ασθενείς διεκδικούν. Επιθυμία μας είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς με σκοπό την πρόοδο στα θέματα της υγείας.

Τέλος συγχαίρουμε τον κ. Νικόλα Φιλίππου για το διορισμό του. Είμαστε σίγουροι ότι με πολύ προσήλωση και ευθύνη θα εργαστεί μέσα από τα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει για να διεκδικήσει τα δικαιώματα των ασθενών.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου