Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 26/07/2016 Άμεση λήψη μέτρων

Άμεση λήψη μέτρων για αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της επαρχίας Πάφου

Η Ομοσπονδία Ασθενών χαιρετίζει την επί τόπου επίσκεψη του Υπουργού Υγείας για καταγραφή και αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς και του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και καλεί το Υπουργείο Υγείας  και  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως προβούν στην άμεση εφαρμογή λύσεων προς όφελος των ασθενών.

Το φλέγον ζήτημα της υποστελέχωσης ειδικότερα στο Γενικό Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα. Κινδυνεύουν ζωές και πρέπει να δράσουμε άμεσα. Κύρια ανησυχία της Ομοσπονδίας Ασθενών, η ασφάλεια των ασθενών και να μη χαθούν ζωές.

Είναι γεγονός ότι τα νοσοκομεία της επαρχίας Πάφου εξυπηρετούν δεκάδες κοινότητες και ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οι ανάγκες αυξάνονται ραγδαία, αφού η περιοχή κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες Κύπριους και ξένους. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το  σημαντικότατο ρόλο που επιτελούν τα δυο αυτά νοσοκομεία στην παροχή υπηρεσιών υγείας και φροντίδας στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΠΟΣΠΦ ζητεί τη λήψη άμεσων μέτρων για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και της προώθησης μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων που στόχο πρέπει να έχουν τη σωστή λειτουργία των κέντρων όπως και την αναβάθμισή τους, ώστε να αποτελέσουν σωστά και ολοκληρωμένα ιατρικά κέντρα που να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και φροντίδας σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα ζητούμε τη σωστή στελέχωση τους με ιατρικό και παραϊατρικό  προσωπικό μέσω διάφορων  κινήτρων που θα πρέπει να παραχωρηθούν, έτσι ώστε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον τόσο των γιατρών όσο και άλλων επαγγελματιών της υγείας.

Τέλος, μέχρι να εφαρμοστούν οι μόνιμες λύσεις για τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου της Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς, απευθύνουνε έκκληση σε όλους τους γιατρούς, όπως υποδείξουν την αρμόζουσα ευαισθησία, σεβόμενοι τον όρκο του Ιπποκράτη για πλήρη και ανιδιοτελή προσφορά προς τους ασθενείς. Παρακαλούμε θερμά όπως παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και των εσωτερικών θαλάμων ασθενών, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν ζωές συνανθρώπων μας.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου