Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 27/03/2019 Η ΠΟΣΠΦ χαιρετίζει την απόφαση των φαρμακοποιών για ένταξη στο ΓΕΣΥ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) την απόφαση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου για ένταξη των ιδιωτικών φαρμακείων στο ΓΕΣΥ.

Είναι γεγονός ότι οι ασθενείς περίμεναν με αγωνία την απόφαση αυτή, δεδομένου ότι τα φαρμακεία αποτελούν έναν από τους πιο κομβικούς και σημαντικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών υπογραμμίζει τη σημαντικότητα αυτής της απόφασης, αφού με την ένταξη των ιδιωτικών φαρμακείων στο ΓεΣΥ, πλέον τερματίζεται η περιττή ταλαιπωρία των ασθενών και η δίχως τέλος αναμονή η οποία παρατηρείτο στα κρατικά φαρμακεία. Η απόφαση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου ανακουφίζει σημαντικά τους ασθενείς και ειδικότερα τους χρόνιους πάσχοντες οι οποίοι θα εξυπηρετούνται και θα εξασφαλίζουν άμεσα τη φαρμακευτική τους αγωγή από το φαρμακείο της γειτονιάς. Οι οργανωμένοι ασθενείς αναμένουν επίσης την ενίσχυση του ρόλου του φαρμακοποιού, έτσι ώστε να αποτελεί το σύμβουλο του ασθενούς σε θέματα πρόληψης, πληροφόρησης και ασφάλειας.

Όπως διαφαίνεται μέσα από πνεύμα σύνεσης και εποικοδομητικής διαβούλευσης οι φαρμακοποιοί είπαν το μεγάλο ναι. Αναμένεται και από τους άλλους εμπλεκόμενους, εισαγωγείς φαρμάκων, φαρμακοβιομηχανίες καθώς και εκπροσώπους των κλινικών εργαστηρίων/ διαγνωστικών κέντρων ότι θα συμπορευθούν, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την επιτυχή εφαρμογή του γενικού συστήματος υγείας.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου