Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 29 Μαΐου 2018 Οι οργανωμένοι ασθενείς χαιρετίζουν τη συμφωνία Υπουργείου Υγείας και ΠΑΣΥΚΙ

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) εκφράζει την ικανοποίησή της, τόσο για τη συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ΠΑΣΥΚΙ για έναρξη διαλόγου σε καθημερινή βάση για επίλυση των προβλημάτων των κρατικών νοσηλευτηρίων προς όφελος των ασθενών, όσο και για τη διαδικασία που έχει συμφωνηθεί για την παρακολούθηση της προόδου των συμφωνηθέντων.

Η ΠΟΣΠΦ τονίζει για μια ακόμη φορά ότι τα θέματα υγείας και κυρίως τα προβλήματα των κρατικών νοσηλευτηρίων, απαιτούν τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Γι’ αυτό και θα πρέπει όλοι με αίσθημα ύψιστης ευθύνης να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των ασθενών και των πολιτών επιδεικνύοντας πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης. Στόχος η βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και η μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών μέχρι την τελική εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Τέλος, θα πρέπει όλες οι προσπάθειες και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, να εξυπηρετούν και να εντάσσονται στα πλαίσια της επιτυχημένης εφαρμογής της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, οικονομικής, διοικητικής και επιστημονικής, έτσι ώστε να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονίσουν μεταξύ άλλων τον τρόπο και τις μεθόδους διοίκησης και αξιολόγησης των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου