Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου: 29/06/2017 Ετήσια Γενική Συνέλευση ΠΟΣΠΦ

Στις 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Καταστατική και Εκλογική Συνέλευση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων κατά την οποία ο Πρόεδρος κ. Μάριος Κουλούμας αναφέρθηκε στο ρόλο και τη δράση της Ομοσπονδίας στη λογοδοσία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Ακολούθησε η παρουσίαση και έγκριση των καταστατικών αλλαγών της ΠΟΣΠΦ, καθώς και η παρουσίαση των ελεγμένων οικονομικών λογαριασμών.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με εποικοδομητική συζήτηση και εισηγήσεις, έχοντας κοινό στόχο την ενδυνάμωση της φωνής των ασθενών μέσα από το έργο της Ομοσπονδίας.

Η συμμετοχή των συνδέσμων/μελών ήταν μαζική και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από δύο εκπροσώπους από κάθε σύνδεσμο, καταρτίστηκε σε σώμα σε συνεδρίαση που ακολούθησε ως ακολούθως:

Πρόεδρος – Μάριος Κουλούμας (Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου)

Αντιπρόεδρος – Στέλλα Ελευθεριάδου (Σύνδεσμος Γονέων & Φίλων καρδιοπαθών  Παιδιών

Γραμματέας – Νικόλας Φιλίππου (ΠΑΣΥΚΑΦ – Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών & Φίλων)

Ταμίας – Πάμπος Παπαδόπουλος ( Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου)

Βοηθός Γραμματέας–Δέσποινα Ρούσου (Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης)

Βοηθός Γραμματέας–  Μίλτος Μιλτιάδους (Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος)

Εκπρόσωπος Τύπου–  Δημήτρης Λαμπριανίδης (Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου)

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουλούμας ευχαρίστησε την εκτελεστική επιτροπή και τα  Μέλη του Δ.Σ. για την προσφορά και το σημαντικό έργο τους. Χάρη στο συλλογικό έργο όλων η ΠΟΣΠΦ κατάφερε έναν από τους μεγαλύτερους της στόχους: την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας μέσα από την ψήφιση των δυο νομοσχεδίων για την εφαρμογή του ΓεΣΥ και της Αυτονόμησης. Εξήγησε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος όμως θα πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε με τον ίδιο ζήλο για να επιτύχουμε την τελική εφαρμογή του ΓεΣΥ. Παράλληλα αναφέρθηκε στο σχέδιο εργοδότησης χρόνιων πασχόντων, μέσα από το οποίο ήδη έχουν εργοδοτηθεί 57 συνάνθρωποι μας. Τέλος υπογράμμισε ότι η ΠΟΣΠΦ μετά και από την ψήφιση της νομοθεσίας για υποχρεωτική διαβούλευση του κράτους με την ΠΟΣΠΦ για θέματα που αφορούν ασθενείς έχει να επιτελέσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και ως εκ τούτου προτεραιότητα μας είναι η εκπαίδευση των ασθενών, ούτως ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται και να συμμετέχουν στις διάφορες επιτροπές μεταφέροντας την άποψη του ασθενή, μια άποψη που εδώ και πολλά χρόνια ήταν παραγκωνισμένη.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου