Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 29.12.2015

Αν η κάθε ευχή εκφράζει μια ελπίδα, τότε  η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) ελπίζει να πραγματοποιηθούν όλες 

Φως και Ελπίδα στις καρδιές μας

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ)με την ευκαιρία των γιορτινών ημερών εύχεται σε όλους τους πολίτες της Κύπρου Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2016. Ας είναι το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, αφετηρία για ένα ευοίωνο αύριο, δημιουργικό, γεμάτο υγεία.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων η οποία επανδραστηριοποιήθηκε φέτος αριθμεί 29 μέλη οργανώσεις ασθενών που εκπροσωπούν χιλιάδες μέλη και ασθενείς Παγκύπρια και αναμένεται να εγκριθούν και άλλα μέλη τα οποία ήδη έχουν υποβάλει αίτηση μέλους.  Τα μέλη της ΠΟΣΠΦ είναι τα ακόλουθα:

Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου, Σύνδεσμος Γονέων & Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών, Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών & Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), Παγκύπριος Αντιλευχαιμικός Σύνδεσμος “ΖΩΗ”, Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, Europa Donna Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης, Παγκύπριος Διαβητικός Σύνδεσμος, Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρδιοπαθών, Σύνδεσμος Μεταμοσχευμένων Κύπρου, “Ανεμώνη” Παγκύπριος Σύνδεσμος Προστασίας Σπαστικών & Αναπήρων Παιδιών, Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών, Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος, Παγκύπριος Σύνδεσμος Φίλων Νεφροπαθών, Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό, Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Κολίτιδα και την Νόσο του Crohn, Φίλοι Συνδέσμου Πνευμονοπαθών Κύπρου, Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων η οποία περιλαμβάνει: Σύνδεσμο Οικογενούς Αμυλοειδικής Πολυνευροπάθειας, Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών, Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου, Σύνδεσμο Συγγενών Καρδιοπαθειών (Εκ Γενετής) Εφήβων και Ενηλίκων Κύπρου, Σύνδεσμο Ασθενών με Μυασθένεια Gravis, Σύνδεσμο Ατόμων με Συγγενή Ανοσοανεπάρκεια και Φίλων, Σύνδεσμο Γονέων Κέντρου Σπαστικών & Αναπήρων Παιδιών, Σωματείο Ασθενών και Φίλων Κληρονομικών Μεταβολικών Νοσημάτων “Ασπίδα Ζωής” και τον Παγκύπριο Συνδέσμος Σπανίων Γενετικών Παθήσεων “Μοναδικά Χαμόγελα”.

Στόχος της ΠΟΣΠΦ είναι να αποτελέσει την ομπρέλα οργάνωση που θα εκπροσωπεί όλες τις οργανώσεις των ασθενών. Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΣΠΦ στοχεύει στην ενδυνάμωση της φωνής του ρόλου και της συμμετοχής των ασθενών, στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας στην υγεία, στην ενδυνάμωση της γνώσης και εκπαίδευσης των ασθενών καθώς και στην υποστήριξη των συνδέσμων των ασθενών.

Παρόλα όσα συμβαίνουν και ταλανίζουν τον τόπο μας, όλα τα μέλη της ΠΟΣΠΦ εκφράζουν με μία ενιαία φωνή τη σιγουριά και την πεποίθηση οτι με τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί. Δουλεύοντας με πρόγραμμα, συνέπεια και ανιδιοτελή κίνητρα, τα πράγματα στον τομέα της υγείας, ο οποίος καθημερινά παραπέει, θα βελτιωθούν σημαντικά. Όλα θα γίνουν καλύτερα για τους ασθενείς και θα εφαρμοστεί ένα σωστό και ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας που θα ικανοποιεί όλους του πολίτες. Εξάλλου αυτό υπόσχέθηκαν όλοι τους στους εκπροσώπους της  ΠΟΣΠΦ συμπεριλαμβανομένων του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και των Αρχηγών των Κομμάτων, με τους οποίους συναντήθηκαν και συζήτησαν εις βάθος τα προβλήματα στον τομέα της υγείας. Μέχρι σήμερα η αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με 4 αρχηγούς  κομμάτων και εξασφάλισε τη θετική τους ανταπόκριση και στήριξη στο όλο έργο που επιτελεί η ΠΟΣΠΦ. Η θετική αντιμετώπιση που έτυχαν από τον κ. Κυπριανού, τον κ. Παπαδόπουλο, τον κ. Περδίκη και τον κ. Λιλλήκα τους εξόπλισαν με θάρρος και δύναμη να συνεχίσουν τον αέναο και άοκνο αγώνα προς εφαρμογή ενός ποιοτικού συστήματος υγείας που θα ενστερνίζεται τις ανάγκες των ασθενών.

Τέλος, η Ομοσπονδία η οποία εκπροσωπεί χιλιάδες ασθενείς εύχεται σε όλους  η νέα χρονιά να φέρει ειρήνη, αγάπη και υγεία στον κάθενα μας, τονίζοντας οτι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας προς τον Κύπριο πολίτη. Η ΠΟΣΠΦ δεσμεύεται να εργαστεί με σύνεση, αποφασιστικότητα και επιμονή για να ανταποκριθεί στις υψηλές  προσδοκίες όλων και κυρίως των ασθενών. Καλεί επίσης όλες τις οργανώσεις ασθενών, οι οποίες δεν το έχουν πράξει ακόμη, να ενταχθούν στο πλευρό της,  αφού δε γίνεται πλέον να αποφασίζεται τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου