Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 29/6/2021:Άμεση υλοποίηση των συμφωνηθέντων για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασθενών με ψυχικά νοσήματα

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΟΣΑΚ και η οργάνωση μέλος της η οποία εκπροσωπεί άτομα με ψυχικά νοσήματα- Όμιλος Ελπιδοφόρος- τη διαιώνιση του σοβαρότατου προβλήματος το οποίο αφορά τις συνθήκες διαβίωσης των ασθενών με ψυχικές παθήσεις και τις δυσκολίες τις όποιες αντιμετωπίζουν όσον αφορά τη λήψη σωστής και ποιοτικής φροντίδας στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών επανειλημμένα ανέδειξε το θέμα αυτό το οποίο έθεσε και στο υψηλότερο επίπεδο- στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος έδωσε σαφείς οδηγίες προώθησης των σχεδιασμών για ανέγερση του νέου κτηρίου φιλοξενίας των ατόμων με ψυχικές παθήσεις. Παράλληλα ζήτησε την άμεση επίσπευση όλων των διαδικασιών και ενεργειών οι οποίες θα συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και φροντίδας των ασθενών αυτών.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η γραφειοκρατία και η αδράνεια ορισμένων συνεχίζει να ταλανίζει τους ασθενείς και να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα  τόσο στη φροντίδα, όσο και στην περίθαλψη των ασθενών οι οποίοι πάσχουν με ψυχικά νοσήματα.

Η ΟΣΑΚ και ο Όμιλος Ελπιδοφόρος εκφράζουν την αμέριστη στήριξή τους ως προς τις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών υγείας γύρω από τα θέματα αυτά, αφού το ποτήρι ξεχείλισε.

Τέλος τους ευχαριστούν από καρδιάς για τη συνεχή και καθημερινή στήριξη την οποία προσφέρουν στα άτομα με ψυχικά νοσήματα τονίζοντας ότι όλοι μαζί θα πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση προώθηση των διαδικασιών για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους. Ας μη ξεχνάμε ότι και οι ασθενείς αυτοί έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως κάθε κύπριος πολίτης και μαζί θα αγωνιστούμε ώστε να μπορέσουν να τα απολαμβάνουν και να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου