Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου 3 Νοεμβρίου 2020 Επιβεβλημένη η τήρηση των μέτρων προστασίας ενάντια στον Κορονοϊό

Tην άμεση ανάγκη αισθάνονται οι οργανωμένοι ασθενείς να απευθύνουν μια ακόμη έκκληση προς όλους για πιστή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας ενάντια στον Κορονοϊό. Απευθυνόμαστε αναφέρει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στους πολίτες αυτού του τόπου, οι οποίοι έχουν αποδείξει πολλάκις πως όταν ενώσουν δυνάμεις μπορούν να καταφέρουν πολλά.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο κατά την οποία η Πανδημία βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση, όλοι ανεξαιρέτως οφείλουν να συνδράμουν συλλογικά σε αυτό τον αγώνα προστατεύοντας τον εαυτό τους, τους γύρω τους και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας.

Παράλληλα η ΟΣΑΚ θυμίζει σε όλους τους χρόνιους πάσχοντες οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες ότι θα πρέπει και αυτοί με τη σειρά τους να μην εκθέτουν τον εαυτό τους άσκοπα σε οποιονδήποτε κίνδυνο.

Μήπως θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών ή των θανάτων από τον Κορονοϊό για να λειτουργήσουμε σωστά απέναντι σε αυτό τον τεράστιο κίνδυνο;

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσο αυξάνονται τα κρούσματα, τόσο κινδυνεύει το σύστημα υγείας να φτάσει στα όρια του, με κίνδυνο την κατάρρευση.

Με την ευκαιρία αυτή, το οργανωμένο κίνημα των ασθενών επιθυμεί να εκφράσει την αμέριστη στήριξή του στους επαγγελματίες υγείας, αλλά και σε όλο το προσωπικό και Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο Αναφοράς, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά, αλλά και την προσφορά τους στους ασθενείς με COVID-19.

Τέλος καλεί τον ΟΚΥπΥ να στηρίξει το Νοσοκομείο Αμμοχώστου με όλα τα αναγκαία μέσα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα αυξημένα κρούσματα, αλλά και να το στελεχώσει ικανοποιητικά με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό δίνοντάς τους ανάσα και δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στον αόρατο εχθρό.

Καταλήγοντας η ΟΣΑΚ θυμίζει: Πλένουμε χέρια, φοράμε μάσκα, κρατούμε αποστάσεις για εμάς και τους αγαπημένους μας.

Αλλά Νεα

Κάνε το μεγάλο καλό με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου